Tuesday, April 22, 2008

u look so stress!

is it??

I went to campus today...had appointment with my lecturer/supervisor....discussion..discussion about my project...so by eleven off to Kl....sib baik jln tak jem...so by 11.50 sampai campus..
and i have something to settle at institut pengajian siswazah..i want to collect something which delayed for so long...but, the clerk at IPS said that have to go to klinik pelajar at Kolej 12.
She said dekat je..depan tu je...erk...where eh?? keluar dari IPS, aku tak nampak pun kolej 12..
kolej 11 adalah...so aku pusinggggggg satu campus.....tak jumpa......so buat satu lagik pusingan, menghampiri IPS, there was a girl walking at the road side and i stopped my car and ask her.
" dik..tumpang tanya..kolej 12 kat mana??" the girl said " tuuu.."..hahhaha..actually kolej 12 is just opposite IPS..aiyoo...mata aku....manyak rabun ahh..t u le..lain kali...tak tau tanya..bak kata pepatah..."malu bertanya, round2 habis minyak kereta.."


then sampai klinik...TUTUP....huwaaa....
terpaksalah mek duk dlm kereta..dah lah parking secara haram..and pak guard plak asyik round2 jek dgn kereta...dah le perut lapar..appointment plak 2.30...
actually dah janji dgn Cik Kuntum utk lunch bersama-sama..tapi nampaknya cik Kuntum sdg bz di Fakulti sains...tak taw le buat apa..tgh ternak bakteria ke hapa tah..so terpaksa tunggu cik Kuntum yg bz dgn bekteria dia tuh...Cik Kuntum dah semester 3..so tgh gigih dgn eksperimen dia lah tuu....
so..aku kena tunggu dia dlm kereta dgn perut krok krek..krok krek...
and sib baiklah ada bwk air dan bekal roti yg sgt cinonet saiznya....so berkelah dl m kereta lah.....
pukul 1 lebih baru cik Kuntum sms ajak makan...so aku amik dia kat fakulti sains....terpusing2 ak..tapi hari ni kan..aku jadik expert dah jln kat campus ni..mana taknya..selalunya kan..aku cuma pi fakulti aku jek...fakulti engineering which is sekangkang kera je dari main gate...mana aku tau kan nak pi redah2 fakulti org lain.and kolej 12 sumer tuh tah kat manalah gamaknya kan...library pun dkt jek dgn fakulti engineering...so aku tau jajahan aku je lahhh...

Dah lama tak jumpa cik Kuntum so kami mkn dan bergosip-gosip....and she invited me for her birthday party this coming weekend..hemmm...menarikkkk...

and after lunch...went to my lecturer's room..for one hour..and she said..."your face look so stressed, i tot u demam tadi.."
i said i'm ok..but she insist said that my face is "mcm org sakit"..
haaaaa..ramainya ckp mcm tu lately..and she suddenly bertukar jadik medical doctor..
" u have to take 500mg vit c daily..or if it not work..take 1000mg"..amboi...hiks...
and she said..you should rest...amik cuti..pi camping."
and she said.." or u masak kek coklat sedap u tuh..bagi kat i" ..ahahhaha..and she wanted me to promise to teach her to make the moist coklat kek..ekkekeke....

after settle segala urusan di klinik pelajar and IPS...zooommm balik bangi..need to prepare byk benda..gi supermarket etc..chowwww!

p/s:so mmg betullah muka aku mcm org sakit seperti yg beberapa org ckp sebelum ni..
hemm...i must do something......apa ek??

4 comments:

NORA SAKURA said...

mek...bagi cadangan pls..
aku nak masak apa tonite??

Saira said...

I know what you should do.. Put some mekap la.. Tempek2 bedak pastu kasi merah itu bibir.. bubuh blusher kat pipi tu pastu.. TADAAA!!! You'll look lovely and lively.. Believe me..

Wah.. So you are going to bday party ke weekend ni.. So.. dah beli hadiah? I ingat tahun ni nak buat jugak la bday party.. (my bday bln 12 tau.. mesti dtg tau) Jemput la.. Hihihi..

Catz said...

noreh jones...ko buat sambal belacan..mkn dgn sushi...ngehhehehe..
erk ko pi tokiyo bwk lesung ke mek??
belacan??

Catz said...

saira..ko bulan 12 bukan kat amerika nun sana ke?? aku buleh je dtg provided tiket pergi balik ke amerika disediakan..