Friday, April 4, 2008

Dapurku sudah berasap kembali...

Tahu, timun dan nenas bersama kuah rojak

Macam tak normal je masuk blog catz ni kalau takde gambar food kan...cat tgk pun buhsan... temanya pun blog main masak-masak dan makan-makan...
Tgk peti ais pun boring, cuma ada buah je..
Petang balik kerja zoom ke supermarket beli barang-barang utk masak, ikan, sotong, sayur dsbg.
Sampai rumah lapar gila sebab lunch tak makan, still tak lalu, kepala pun pening-pening lalat. Takut fengsan...
so goreng tahu + timun dan nenas , hiris-hiris, curah kuah rojak.Ngapp..
so malam tadi catz masak tomyam sotong, sayur sawi + cendawan.
Tomyam sotong
Tomyam ni simple je...just campak-campak..bahan utama utk tomyam macam serai, daun limau purut, jus limau, bawang besar (kuning), cili api semua tuh kena adalah.
Bahan-bahan lain sotong, bunga kobis, tomato dan catz bubuh batang celery...saja nak pelbagaikan sayur sebagai menu sihat.

Sayur sawi dan cendawan
Jom makan!

6 comments:

Faris said...

Haaa...macam tulah makanan utk jaga kesihatan...(specially sayur sawi ngan cendawan tu; terlior lak :-) Kalau guna cendawan butang pun best gak.

I terlampau amat busy these few days. Dateline dah terlepas :-(

Will write later.

Catz said...

Hi Faris,
heheh..tengkiu for the comment.
Sayur sawi tuh dgn cendawan versi champaks..kalau cendawan butang dlm tin tuh kira makanan proses ke fresh?now kalau boleh nak avoid menda2 dlm tin dan processed food (kalau buleh laaa...)...tapi button mushroom mmg best..

takpe carry on with your work..
have a nice weekend..

Beruang Madu said...

yes cats... ko makan dah sedap sedap sangat... dah sampai aura warung dah ko nih.... sampai yg tengok pun terikut2 makan makan makan... jaga kesihatan... tengok BP (bukan Batu Pahat yer) pun dah mula tak stabil... boleh?? tapi kalau BP dah ok... ko tibai jer lah

Catz said...

aku dah bertobat nasoha dah ni bang bear oi..takut aku....azab ko tau rasanya bila sakit dgn BP tak stable etc..aku risau gillaaa...now ni mmg aku watch out my diet ...tobatt..
sesekali makan sedap jugek le tapi...

NORA SAKURA said...

eh..
kalo nak sedap lagi..ko nyer rojak tuh kan..ko hiris2x halus2x bunga kantan yang kaler pink tuh,gaul ngan kuah rojakkk....perghhh...meletOpsss!!!
kat sini semua kuah rojak di aletak bunga kantan..memang meletopsssss

Catz said...

kenot imagine lah kuah rijak dgn bunga kantan...seswai ke nyahhhh??
mak felik plak..