Thursday, March 26, 2009

aku malas lah..

kring..kring..kring.. (he he he...telepon aku bunyik cam tu ke?..tak la...)..

me: hello..
di sana: i ni....
me: erk..
di sana: nak dtg tak ptg ni..appoinment kita pukul 4..
me: ehm....tak sempat lah i masih kat KL (jwpn palsu).. [jwpn betul : ehm..saya malas laa..kalau saya pi gym hari ni dan tiba2 turun 3 kilo saya nak la dtg]
di sana: ye ke...kalau gitu esoklah..pukul 4..
me: ok..

di sana: eh...makan u camana?..hari ni lunch apa?
me: oh..sup sayur..dgn roti kosong..fruits (ITU ADALAH JAWAPAN PALSU)

nota : di sana = personal trainer

Jawapan betul: ni lunch aku..sweadish meatball kat IKEA (10 biji oke). kalau PT aku tau sure dia akan berigstifar 20 kali...dan mengurut dada 15 kali, dan menggeleng kepala 6 kali.

and ini..kwn aku punya food yg aku pun tumpang makan jugak..

lepas tu tamak beli kek almond ni sambung makan kat lab.. so kalau aku makin gemuk,aku salahkan company yg buat kek sedap ni...


tah..dah few times dia call..kdg aku ignore..malass...aku malas..aku malas...malasss (eh..pernah ke aku rajin???..)

tgh gloomy mood ni patut bagus jugak exercise..ye dok? pi swimming ke..pun malas..
aku kalau boleh nak tidur..duk dlm selimut..pejam mata je 24 jam...bangun..makan...bosan..pi soping...then...penat soping..makan...then bosan makan...tidur semula...then bangun..soping semula..kalau supermarket tutup..sambung makan..lepas tu tidur semula.boleh tak?(ada tak sesapa nak supply aku duit..hhaha)


retail therapy?..org biasanya beli henbeg..kasut..baju masa retail therapy..aku beli balang gula dgn pokok bunga dah le..


aku rasa aku tak exercise semalam pun ok jugak. Aku pi IKEA..tawaf2 dlm tuh...beli benda dlm gambar tuh..balik angkut mereka naik atas...sgt berat rupanya jar dan tah hapa2 tu.....dan aku pun ada tugas berat. Nak kemas apartment aku yg dah sebulan tak kemas dan mop. masuk je..habuk tebal...so cik kiah gagahkan diri vakum walau bahu sakit angkut segala mak nenek benda. then...tgk SPA Q sambil cuci baju..aku amik sumer cadar sarung bantal..buh dlm mesin..towel dan segala benda aku campak dlm mesin basuh. sambil2 tuh basuh segala sudu dan peralatan dapur yg aku rasa mcm dah berhabuk. Lepas tu...malam pi kedai cermin mata... Spek aku pecah lagi! ...then dinner kat kedai nasi ulam..lepas tuh balik semula dan mengemop lantai..3 kali bilas...seluruh rumah...
dan aku Zzzzzz pukul 1.48 pg. ada tak sapa2 nak pinjamkan bibik dia kat aku utk dtg kemas apartment ni 2 minggu sekali ke..takdelah keadaannya mcm rumah tinggal...
hem..
apalah aku merapek ni..
aku malas laa..

eh..aku mcm nak start diet lah..tapi aku malas jugak.

17 comments:

makdaracute said...

malas2 pun.. masih rajin mengemas rumah...kira ok ler tu....mengemas rumah pun boleh dikira exercise gak tau...hehehehe...

catz,
kat mana beli kek almond tu? nampak sedap ler...

Catz said...

makdara..
takde mood lah...mood aku mendung je..
beli kek tu kat IKEA..almond cake

azhaniah said...

eh...kite tak mkn lagi kek tu !!!
dah abis ker??? hahahahaha

i want to go ikea nowwwwwwwww

sedap betol chicken leg n meatball tu hhmmmmm yummmmyyyyyy

azhaniah said...
This comment has been removed by the author.
azhaniah said...
This comment has been removed by the author.
AYU THE KITE FLIER said...

catzs,

aritu catzs pernah post psl kek ni kan? sbb post tu la last week ayu makan kek itu. ya rabbi nikmatnya. terima kasih kerana memperkenalkan kek itu.

tapi baru perasan, dia ada jual a whole ye? bukan slice aje?

p/s: psl vacation tu tak decide lagi, tapi tmpt tujuan yg catzs recommend (aka melaka) tu berkemungkinan la :D

SiMpleSmArtErMe said...

catz.. u gi GYM mana..
kalau FF boleh arr join. Kiter mmg pergi GYM tp FF la..

Mmg bebel la PT u kalau dia taw..kih3.

@xiM said...

malas malas pun rajin jer ke IKEA yek..hehe

Dakjaat™ said...

time lapar ni .. ade jer entri sal makanan .. lapar dah dibuatnyer.. huwaaaa!

Catz said...

aza...
kek tuh....aku simpan utk ko..
tapii...tadikkk..aku tgh dah abih...dengan kotaknya sekali lesappp...uwaaaaaaa.......

Catz said...

ayu..
adalah jual sebijik...tapi mahal oke..RM25.00 ko..hiks..

eh..u consider Melaka?..good..banayk benda nak dilihat di sana..

Catz said...

simple..
bukan FF lah..hihihihi.
u mmg trajin ek?..saya dah sebulan ditimpa angin malas...hehhehe

Catz said...

axim..
perempuan akaku dgn shopping tuh mcm irama dan lagu...hehhehe

Catz said...

dak jaat..

hahhaha...abih dah blog akak ni temanya makanan dik....so setiap entry mesti ada gambar makanan...hhehe

AziBam said...

hi catz... almond cake tu favourite aku..... ada lagi dalam deep freezer aku masih keras walaupun dari KL to penang !!!

Catz said...

azibam..
sedappp kannnn,...heheheh..ko stock up berapa bijik??..
sedap banget ekkk....aku buh dlm freezer kat lab ni..kejapp je habis..
nasib le ikea dekat je...hehhee..next week nak belik lagikkk..hihiihih..makin gemuk le akuuu

SiMpleSmArtErMe said...

X derla rajin..tp least pergi sekali seminggu..
Suka masuk class..