Tuesday, March 17, 2009

Ayam Bakar Wong Solo..kini di Bangi

Thanks to anynomous yang beri info.
Saya dah try makan di sini..


terletak di deretan kedai baru..belakang old town white coffee yg baru tu ....dekat dgn stesen minyak shell..tak jauh lah dari kompleks warta tu..


menunya...indonesian cuisine. actually wong solo ni franchise. Saya pernah makan di Bali. Di seluruh Indonesia, terdapat lebih kurang 50 cawangan kedai ni. Asalnya bernoaga di kaki lima..dna berkembang hingga ke negara jiran.

Menunya lebih kurang sama je dgn di Indonesia...maklumlah ni perniagaan franchise, bahasa je lah lain sikit. Di sini, boleh makan di meja biasa atau boleh makan atas lantai. saya dan partner in crime makan dudk atas lantai.best gak..heehee..
ok..order simple je..nak try rasa.


sirap limau dan jus mangga. axa kata, air mangga dia sgt sedap..melekat kat tekak..hiks.mmg pure mangga..so walau harganya agak mahal..berbaloi lah..

sambal sotong petai. Petai tu banyak gila oke...penggemar petai sure tak menyesal order menu ni. Sedap banget sambal ni.

ayam bakar..sedap!

cah brokoli, bagi saya pedasssss....tapi sedap.

makan duk atas lantai..selesa sangat.

a happy customer, mis broko-lili

kesimpulan: rasa makanan sedap.air pun sedap.hiks. cuma..aku duk lah carik es teller..takde...
kalau owner kedai ni baca...aku harap dia akan adakan menu
es teller..sanggup aku dtg hari-hari makan. es teller tuh dessert ye...bukan mesin oto teller. hiks.


kawasan ni masih tak banyak lagi kedai...agak sunyi sikit...kejap lagi meriah lah tu..dekat2 situ ada kedai nasi ulam..banyak rupanya kedai makan baru kat bangi ni...jom makan!

7 comments:

atty's said...

adeh ko nie..
ingat aku nak diet..ngk sambal sotong petai tu..tak tahan..kuatkan ler iman aku..

@xiM said...

nanti aku pi bangi nak menyinggah la makan kat sini..mesti!!

Anak Jawa said...

tak sabar nk mai kajang
nanti blh singgah gerai cendol bawah pokok dgn restoran ni!!!

syukur said...

dekor dia menarik tak Catz..sebab gambar u banyak close -up makanan jer tu..he he

adie-ishmael said...

kalau tuan punya kedai Wong Solo baca blog kau ni catz aku minta dia mai la buka cawangan kat Langkawi ni...tolong buat es teller juga.

Anonymous said...

Kalau tk silap owner wong solo BBBangi tu Saudara Hashim Marman x-footballer KL&Harimau Malaysia

cik sidah said...

huhu cair iman tgk mknn ni time bulan puasa ni....
saya nak tau...ada contact number tak utk kedai nih?