Thursday, March 12, 2009

Teluk Nipah

Kalau ke Pngkor, salah satu tempat menarik yg boleh dikunjungi ialah Teluk Nipah. Kat sini meriah sebab selain terdpt aktiviti air, terdapat gerai-gerai cenderahati, gerai makan dan juga chalet.

berkayak..ehm..u ols suka?..bagi aku azab gaklah nak berkayak tengahari panas ni.. (sebenornya aku tak reti + takut..ke ke ke...)

senyumanku di Teluk Nipah katanya..senyum dgn sapa??

urusan tawar menawar dgn pakcik teksi?

gerai cenderahati dan pelampung..

cantiknya...

kat sini banyak aktiviti air. Kalau nak pi island hopping, snorkeling, nak guna jet ski, berkayak dll..kat sini banyak le pengusaha yg menawarkan perkhidmatan.


ronda-ronda pulau

jet ski..kayak..anyone?


tuh i ke?? ke ke ke...bukannnnn...

terdapat deretan gerai makan, jual air, pisang goreng, kudapan, laksa , masakan bergoreng panas, nasi campur.

laksa sedap....wah...makan tepi laut, sambil angin sepoi-sepoi meniup tudung cik kiah..jgn terbang sudey.,..

slurrppp!!..nyammm! Nak?..kalau nak kena lah pegi Teluk Nipah...hiks.
0h makcik laksa, saya nak makan free next time..saya dah tolong promote niiii....

duk berangan tepi pantai.....

17 comments:

kikin_78 said...

ghaser cam nak mandi manda dan bersantai jer kat teluk nipah tuu...hehehe

nazzman ibrahim said...

teruihhhh perut ni nyanyi lagu hindi bila nampak laksa tuuuuuu

cantik view hmmmmm nice blog

syareena said...

thn lps ade p cni,
samela tempat lepak tu hehe,
ade bau i x huahua

syareena said...

thn lps ade p cni,
samela tempat lepak tu hehe,
ade bau i x huahua

Linda Abdullah said...

wowwww best nyer Catz... kayak pun ado.. fuhh cik kiah tak reti nak berenang lah..hik.hik..

hish takut kene sunburn..ha.haa

[S]itie [B]Um [B]Um said...

lama ct x gi snorkeling!

axim said...

nak pi pantai
nak pi pantai
nak pi pantai..

nak
nak
nak

Anak Jawa said...

senyumku di teluk nipah....

yerr laaa, tauke2 tuu senyum sbb catz dah tabur2 duit kat sana. hahahahaha

adie-ishmael said...

cantik juga pantai kat pangkor ya catz...ada laksa lagi...

Catz said...

kikin..
mandi laut?..panas2 itewww..
awww..aku jalan2 daha le..nak mandi basah2 tgh pans ituh sgtlah malas...hehehhee,,tapi tempat dia mmg cantiklah kikin..ada gak rasa nak terjun laut..

Catz said...

nazman,
nyanyi lagu hindi?..wah..ni terpengaruh dgn AF konsert yg dah start kah...?..ekekekkeke...btw..org utara mcm u mmg kenot dipisah dgn laksa ye tak..kan,...
kalau nak...pi lah teluk nipah..
heheheh

thanks....

Catz said...

syareena..
bau you??
awwwww..ada kot..hahahah..
cantik ek syareena tempat ni..kan...

Catz said...

Linda..
tuhlah sebenarnya..takut kena sunburn..hehheheheh....kan..mentel je aku nih...
best agaknya naik kayak tuh....huh..
tapi..panass buta tuh...tidak lah bg ku..

Catz said...

hi siti bum bum..
suka snorkeling ya?..best tuh...sini lautnya cantik...

Catz said...

axim,
u duk penang bukan selalu nampak pantai ke...kann??
tapi pantai di Pulau ni mmg cantik,,

Catz said...

Anak Jawa..
aku tabur duit kat makcik laksa sajork...hahahha,,,,
wow...'tabur' tuh....ekekekkekke

Catz said...

ADIE,
memang cantik pantai di Pulau ni..
laksanya pun sedap smapai aku beli tapau makan bawa balik..