Sunday, March 1, 2009

Bye-bye...

Bandara Ngurah Rai Denpasar Bali

Sampai masa sudah untuk pulang ke Malaysia..sampai awal kat Bandara bali ni, Ngurah Rai Denpasar.
Sebelum check -in sempat mkn kat Mc Donald..(tak sempat bekpes)..

check-in counter.

Besar Bandara bali ni, so takdelah bosan lepak kat sini menunggu. Banyak kedai cenderahati, restoran, cafe.
Airport Kat bali nih kira bestlah compared dgn airport Jogja (trip bulan lepas)... di sini Bandaranya meriah.
TETAPI airport tax servicenya lebih mahal iaitu 150,000 rupiah. Jgn habiskan duit masa soping cik kiah...tak balik ko karang, sebab nak lepas imigrasi kena bayar tax tuh dulu.
Dan ada internet kios (FREE) .....



Di Bandara bali ni, yg bestnya kan..selain ada kedai Buku dan cenderahati, banyak kedai menjual CD/VCD..especially CD musik tradisionalnya..sundanese, Balinese musik.Lupa nak beli kat Kuta, so beli satu CD musik bali...gamelan .. beli sebab masa jalan-jalan ke kedai-kedai tu..terdengar bunyi alunan music yg sgt sedap..
terus aku tanya dan tuan kedai tunjuk CD tu...IDR 150,000 u ols... kalau kat Malaysia boleh beli sebijik Camry ko...atau...sebijik rumah teres..kat sini 150k cuma dpt sekeping CD u ols...hiks.Now CD tuh dah selamat duk dlm kete ku...so kdg2 best jugak dgr balinese musik time macet..

Perjalanan balik agak sedikit azab..3 jam rasa cam forever..sebab ada budak kecik nangis lama gila..adalah 2.5jam..kagum kederat baby omputeh tuh yg bleh non stop nangis 2.5 jam..hik..hik. Tapi muka dia cuteee
sesangat..peramugari/peramugara MAS ni tolong kucik-kucikkan dia pun tak layan..nangisssss jugok..

oklah....bye-bye... mungkin akan kembali lagi jika waktu mengijinkan..

sekian catatan ringkas my short trip to Bali..

2 comments:

neezareef said...

catz.
tade sobenir kah..
ihiks

Catz said...

neezareff...
nak kewww??