Tuesday, March 3, 2009

Cendol bawah pokok

Dah lama aku teringin nak makan cendol bawah pokok ni sebab terliur tgk dlm blog orang..
So semalam pergi le makan.
Tempat ni terletak di Fasa 4 Tambahan bandar baru bangi...dekat dgn traffic light tu.. (haha..korang tau ke...ke nak kena lukis peta ni??)
senang kata jalan nak ke kajang le kalau dari Bandar Baru Bangi.

Kat sini yang famous cendolnya..samada cendol biasa, cendol pulut atau cendol tapai.
Dannn ada rojak sotong, rojak mee sotong, laksa penang.


cendol pulut
sedap..mantap..siap ada kacang, jagung dan terasa santannnya...slurpp!

rojak sotong

komen ku..sangat sedap. Axa yg order tapi aku pun berebut makan jugok (tak maluu)..
sedap!!!..aku bagi markah 8.9/10.
hikikhik..

laksa penang
aku bukan penggemar laksa..tapi aku rasa kuah laksa ni sangat sedap...

aku, axa dgn hidangan istimewa bawah pokok.. (sila abaikan henbeg cik kiah tu..tuh bukan sejenis makanan..hiksss)

gerai ni walau bawah pokok, tapi pelanggan tak putus, tuh nampak meja kosong tu?..sebelum axa snap photo ni, meja tu penuhhhhhh...bila derang bangun cepat2 snap photo..
maju betul bisnes makcik ni. yang bagusnya service cepat, makanan sedap.walau ekonomi down, bisnes makcik ni makin maju nampaknya...syabassss makcikk!!

Licin kami makan..siap duk puji tak rentip-renti and siap order bungkus bawa balik..

hasilnya aku batuk teruk malam tadi..padan muko dah tau selsema dan batuk, gatal tekak makan cendol...huhuhu.
Tapi tak rugi cuba! aku akan dtg lagi sebab ada org dah janji nak belanjaaa..
tungguuuuu ye makcikkkkkkkk!!!!

14 comments:

Saira said...

ko telah menyebabkan aku teringin ke fasa 4.. laksanya is one of my fav.. neber try the cendol though

kak ina kl said...

salam..nanti kalau hantar anak balik ke bbst lehlah lalu kat situ..nak rasa kesedapannya..

al-qamar said...

ok gak la laksa kat situ. ada skali tu nmpk makcik yg berniaga tu solat kat atas rumput tepi van dia. peniaga yg tak lupakan suruhan Allah walau di mana dia berada - camni baru betul, sejuk mata memandang...

yg kat tepi jln dekat dgn jmbtn teras jernang tu dah try? situ pun oke gakss!

atty's said...

wahhahaha..tu ler ko tak gie ngn aku..huhuuh

kikin_78 said...

emmm....cendol, laksa, mee rojak mmg shedaaaap...nie rasa cam nak carik jer nie...kalo kat kajang slalu ke sg. chua...cendolnyer jugak malatoppp...hihihi

Catz said...

saira..
nak ke fasa 4??
jom...petang ni..pukul 5 oke?
kita makan cendol...rojak..
mak belanjaaaaa...
mariiiii..
ekekkekekeke..
(ko jgn tensi)..heheh

Catz said...

kak ina..
mailah cuba..
tak rugi..sedapp!

Catz said...

al qamar..
ye ke?

wah..baguslah..no wonder pelanggan ramai..Allah murahkan rezeki sebab dia tak lupa tu...
yg kat jambatan...kalau menghala bangi lama belah kiri ke?
pernah..situ pun sedap juga..

Catz said...

atty..
jomm...aku nak order 5 mangkuk..
hahahahaha

Catz said...

kikin..
sg chua tuh yg kat belah mana?..saya tau sg chua..tapi gerai kat mana ye??

Wahidah said...

i like cendol...........kt tmpat tmn i ne pun ade cendol den yg sedap...ngan rojak sekali..tp tk tahu la mn stau yg legi sedap...hehehe kena try kt bangi

N.M.Ibrahim said...

catz...panas2 ni tengok cendol tu..adus...mengoda jiwa betullah..start dah air liur merembes ni

Anak Jawa said...

aikk mana komen kita? terdelete kaaa?

lukis laa plan, senang nk mai sana klau dtg kajang nanti. kena bawak izzat laa mcm ni. mesti dia suka

pinkebaya said...

eh x silap dulu aku penah mamam cendoi puluit dkt petronas yg ada arrow g village view lama..
besh gak.. tatau la skang ada lg x van cendoi tu