Monday, March 30, 2009

Fun above the clouds ( part 1 )

Short trip to Genting Highland..

Dah lama gila tak ke Genting Highland...last entah...aku pun tak ingat...aku rasa dah 4 tahun lebih...or maybe 5.
so..packed my things...and zoom..to Genting.
Cuaca elok..setelah melalui beberapa tol.. (wow...lost count lah..banyak gila tol dr rumah aku nak menghala ke sana...)..


to Genting Highland

Ha..serious..aku takut lalu jln naik ke Genting Highland...aku ni penakut..gayat oke....duk doa-doa semoga sampai atas dengan selamat....cuaca elok..tapi nampak dari bawah atas berkabus...
Sampai ke First World Hotel. Alhamdulilah. Lega. Hilang muka pucat aku. tapi rasa penat. penat takut.heh. Sampai pukul 12.15 kot. check-in pukul 3 ptg...ehmmm....


sampai lobby First world....makk....ramainya manusia..oh now bukan cuti sekolah. Tapi org still sgt ramai..wow...as this is the largest hotel in the world..i think this is the busiest hotel...has 6000 plus rooms...wow....patutlah ramai gila org..lagipun theme park kat sini...so sgt strategik lah lokasinya..aku mcm jakun kejap.. eh..nak check -in kena amik no..and i wonder why so many people waiting at the lobby..oh..dah amik no, tunggu no dipanggil utk check in..pergh....meriahnya cik Kiah..meriah. Aku pening kejap. Nak amik no pun kena beratur juga? wow...siap ada check in kiosk. ehm..systematic dan effisyen jugaklah.


Lucky coz booked world club room, so it has other check-in counter...tidak perlu menunggu lama. sekejap saja sudah dpt kunci.
Yang bagusnya..official check in time pukul 3, tapi around pukul 12.55 dah dpt masuk bilik. yabeda bedu....horrey!!!! cik kiah sukaaaa...

so sebelum angkut beg dari kereta, makan dulu...got many choices....but my friend said..mkn di sini mahal.

yes...betul..MAHAL oke..lunch for 2...benda kat atas tuh..including two drinks...teh o ais limau... kosnya RM52.00...ha-ha..the most expensive nasik campur i ever had. uh. ha..now aku percaya...aaa.rasa nak melempang diri sendiri pun ada jugak...ok...now aku percaya.

view from my room..ni masa takde clouds...clear..nice view.

stay at floor 24, paling atas at tower 1..and facing to the outdoor theme park...heh he...tinggai zoom-zoom kamera je lah...cuaca makin lama mendung, hujan, kabus tebal ...kejap hujan kejap tak...nampak theme park agak lengang...bila hujan nampak le semua mcm kosong je....semua pi kat indoor le kot...

the room was nice...luas..apa yg ada dlm bilik pun better than 4 star hotel i think....


tempat buat kerja...yes..got internet lor..

nice breakfast at World Club Lounge, at same floor.. orang tak ramai.
and nice food as well. Tenang je makan kat sini. I really enjoyed my food.

krrr...sejukk...

nice food....!

sejukkkkk...krr...krrrr....

food paling catz suka...vege dhal..sedapnyaaa...resepi plis....aku rasa aku boleh makan ni hari2 for breakfast, lunch and dinner...just vege without rice...sedap dan mengenyangkan.nanti nak google resepi lah..

:)

overall aku suka hotel ni. kalau ke genting mmg akan pilih hotel ni. the room, the location..i likeee!! nak kemana2 senang, nak makan...semua dekat2 je...suka banget dong.

2 comments:

makdaracute said...

huh! memang mahal nasi campur tu...duk kat tempat tinggi, regenya pun tinggi ler...hehehehe...

SiMpleSmArtErMe said...

last pegi masa time belajar..masa tuh kita org satu umah pakat masak bawak bekal bihun goreng bungkus dalam kertas. Sampai atas dah sejuk beku..kih3.

Sbb makan mahal, ramai org makan MC D jer..harga std di mana-mana saja