Monday, March 23, 2009

Cendol Jam Besar


Kalau ke Melaka dan jalan-jalan dekat bangunan merah tu, kawan saya kata mesti try cendol depan jam besar tu...so seperti biasa..Cik Kiah sure nak try punyalah kan...so lepas berpeluh balik dari River Cruise, gigig kitarang jalan kaki pi kedai cendol depan jam besar tu.
Ramainyaaaa org..so..betulah kot....sedap..dah lah lokasi menarik tepi sungai....2 mangkuk aku makan..hehheheeeeeeeeeeeee



nora jonet hot sket sebab kena tunggu around 7 minit..ais habis..tunggu ais..nasib baiklah ais yg habis..kalau cendol yg habis..tak meroyan ko..

sambil tunggu cendol..

nora jonet makan 7 mangkuk sorang-sorang?

aku...2 mangkuk...panas dan penat oke..

slurrppp sangat kan..?

owh....aku terbayang lagi...sedap oke...

Bestnya..makan cendol petang-petang, bawah pokok..tepi sungai..dengan pandangan menarik dia area bangunan merah...wut a perfect day....lagipun..daddy belanjaaaa....yey!!

6 comments:

syukur said...

nak pergi ke Melaka lagi.. tenang jer,,, dan ABC dan ais kacang flavoured dia begitu sedappp !!

Wahidah said...

rindu nyaa nk mkn cendol..tk per2..weekend ni nk kg leh la layan cendol ni....jln2 kt melaka eik..

sis,rivercruise tu dtg waktu mlm lg besh..sbb ade lampu...cantek sgtt

Catz said...

doc syuk..
saya dah jatuh cinta pada melaka..
rasa nak pegi lagi..tunggulah beberapa bulan lagi...banyak rupanya yg menarik di Melaka ni..

Catz said...

doc syuk..
saya dah jatuh cinta pada melaka..
rasa nak pegi lagi..tunggulah beberapa bulan lagi...banyak rupanya yg menarik di Melaka ni..

Catz said...

wahidah..
nak balik Melaka??

aaaa...nak ikutttttt....uuuu..
yup.kalau pi river cruise tu waktu malam..memang cantik katanya..
pernah gak tgk gambar kat internett

Catz said...

wahidah..
nak balik Melaka??

aaaa...nak ikutttttt....uuuu..
yup.kalau pi river cruise tu waktu malam..memang cantik katanya..
pernah gak tgk gambar kat internett