Monday, March 9, 2009

Pada hari saya sedar...

Oh..selamat menyambut Hari Maulidurasul..
cuti hujung minggu yg dikirakan agak panjang kan. lalu..sudah ada rancangan utk berliburan di hujung minggu?? Oh ketika entry ini di tulis...saya rasa maybe ramai yg sedang berada dijalanan, menikmati jem tanpa roti di highway-highway seluruh Malaysia utk kembali bertugas esok....atau sedang memandu di Jalan persekutuan di mana-mana saja. Ada yg bercuti ke mana-mana destinasi pelancongan, ada yg ke utara, selatan, balik kampung menjenguk ibu bapa..atau tidur saja dirumah berehat..atau..ada yg bertugas..
(oh...saya sgt kagum dgn Polis Trafik yg mengawal lalu lintas di sebuah pekan kecil yg saya lalui tadi).


Saya? ke sebuah Pulau...this is my 3rd time here. Oh...sudah lama sebenarnya tidak ke mari, walau tempat ini, sgt tidak asing bagi aku.
Dannn..entah...tiba-tiba saya merasakan...wow...Malaysia punya destinasi pelancongan yg sangat menarik. dan aku sgt tertarik.
So tangan tak henti captured photos utk saya tatap tatkala bosan.
Oh..pengalaman yg sungguh menarik, hingga merasakan bahawa ini adalah antara tempat yg mempunyai pantai tercantik.
And no wonder, when i was in Bali 2 weeks ago, my fren said.." ala..pantai Malaysia lagi cantik.."
ehm..the answer..maybe yes..maybe no...tengok tempat lah kan....and this time, saya sangat SETUJU. Ye..cik kiah sgt teruja u ols..


jeti

Resort menghadap ke pantai..nice view!

cantik!!


saya sangat teruja mengambil gambar dan mengambil benda yg sama berulang kali..apa entah motif?? sebab cantik sgt kot..dan tidak puas menatapnya.


coffee house menghadap laut, di mana kita bukan saja mkn dgn manusia tetapi juga dgn hornbil yg selamba singgah di meja, kerusi utk turut sama menikmati hidangan..nice huh..tak percaya?
aku sendiri pun kagum..

itu dia..hornbill yg sgt mesra..(depan baju belang)

aku..di pantai.menunggu sunset.

tulis nama atas batu..eh...? ops..atas pasir...

Nice place..nice view, nice food..nice trip!

to be continued...
(dengan episod cik Kiah shopping ikan bilis..hikhikhik)..

22 comments:

purp said...

ni honeymoon kali yg ke 837 ker?

Saira said...

catz.. ni kat pantai mana ni? aku cam tak penah tgk je ko dah 3 kali pg lak tu..

Linda Abdullah said...

Wow lawa tuuuuuu.. rasa nak tidoo atas pantai tu jer, wadus cantik.. kat mana ni Catz? Langkawi ke?

Hish pi honeymoon kat cini best nih.eke.ke.keee

al-qamar said...

ckp pasal hornbill, mcm tau je katne, hehehe... memang peramah hornbills kat pulau tu :D

neezareef said...

sonok catz asik jln2 jek

atty's said...

ko g pulau mana ni catz..tioman ko..?

bozzobattousai said...

mana lagi best...mandi kat swimming pool tuh ke mandi kat laut?

makdaracute said...

kat pangkor yek?

~H @ N i ~ said...

emm kt ane ni?seperti penah ku lihat jek..keh3

iNGENiOUS AYU said...

mak ai. melancong lagi catzs? *jeles* huhuhu

Catz said...

purp..
salah..
ni kali ke 1002..ke ke ke....

Catz said...

saira..pangkor lah mek..
ko duk manjung tak pernah sampai sini??
ko bior betulll...

Catz said...

Linda..
kat pangor island beach resort..
bleh..nnatik ko honimun sini ek..
bila tarikh nasik minyak nya./.ke ke ke..(jgn marah aku..oke..sekadar bertanya,,)

Catz said...

al qamar..
pernah mai sini ke..
mmg best sini..hornbill ramah kemain..

Catz said...

neezaref..
jom jalan2...jomm..cuti2 malaysia..

Catz said...

atty,
pulau pangkor lah..

Catz said...

bozzo,
dua2 best..hehehhehe...

Catz said...

mak dara,
'betulll....pandaiii....hiksss...
biasa ke sini ke?

adie-ishmael said...

cantik...ramai pelancong luar negara catz?

Catz said...

yup..
cantik...
yer adie..banyak pelancong luar..
org puteh suka tempat mcm ni...

Catz said...

Hanie..
tentu ko pernah melihatnya dikkk..
hhehe

Catz said...

hi ayu,
jomlaaaa.....hilangakn stress..
hhehehheeh