Monday, March 16, 2009

kah kah kah...

part # 1

adoii...bengong aku kan..
nak kejar date line ni...
eh..aku bukan nak cerita benda kerja2 related ni..
aku nak cerita benda lain..
hoh..
pg tadi..jalan jem gila..biasalah..kalau tak jam bukan le KL namanya kan...ye dok....?
gigih aku pukul 6.45pg dah siap-siap keluar..sampai dekat pukul 9 pg...azab lah kannn...


pukul 12..lapar..nak pi cafe malas..nak keluar lagi lah malas..tak koser. oh yg bestnya kan...kitarang ada microwave oven baru..andddddd peti sejuk baru...hiks..so lab met aku ni rajin le pi beli food frozen, ice cream and tah apa lagi tah....sosej lah bagai...konon-konon kitarang buat mcm ni utk menyenangkan tak payah le kuar makan ke..tea break ke..minum pagi ke..minum separa petang ke kan...dah mcm dapur pun iya kat sini..nak minum apa pun ada...so, tak yah lah mentel2 nak pi kantin ke.cafe ke..midvalley ke..bangsar ke...

so..ni le dia...gadjet baru kat lab ni..yg ni bukan utk masak magnet ye axa..ni utk masak food. ko nak masak magnet ko pi lab mecha sana..

nuget yg dah keras cam kayu...dan takde rasa dah..hangusss!!


rupanya kan..aku baru discover aku ni bongok rupanya..aku TAK RETI guna microwave masak benda frozen..seriouss!! terasa bongok seploh minute.


prem : i smell something is burning!!
me: hahh?? hahh?? ye la....kebakarannn.....
prem: ur food !!!! (dan ketawa dgn kuat yg sgt kuat...)..hahhahahahahhhihihiihihihihi
me: eh...still ok lah prem..tak hitam..still can eat lorr..
prem: trust me..keras oredi..sure cam kayu...
me: (gigit sikit...) ye laaaaa...wakakakkaka...mcm stick dah...kakakkakaka..kerasss...kalau baling dinding...sure dinding nih pecah....ka ka ka ka..
me and prem: kakakkakakakka (mengilai-ngilai...)
prem: u need 2-3 minutes only lar to cook it..
me: ohh??..i set 10 minutes....kkaakakakaka..
prem: hahahhahahaha..no wonder la...


hahha..ada lah 3 ketul je yg boleh makan...yg lain masuk bakul sampah...nyaris gigi cik kiah ni tercabut gigit kayu tu...hahahhaha


part #2

percubaan utk insaf kali ke infiniti... (eh..mcm kenal ek ayat ni...ke ke ke)
dah..dah...cepat kerja cik kiah..dateline esok nii....habis la ko..padan muka...

hari ni ada org bagi hadiah...thanks axa.. motip aku nak menayang benda ni?.hahha..aku pi blog org derang tayang beg LV..aku tayang periuk ni dah le...ke ke ke..

hadiah belated birthday katanya..ni le isinya...dia suh bukak..hiks..ada org nak kasik lagi?..aku sukerr periuk ni...hiks!!


t.a.t.a.
nak pi amik angin kat alaska.

4 comments:

anne said...

wah, periuk baru....kena masak special la ni...jgn lupa letak gambar bila rasmikan periuk ya catz!

bozzobattousai said...

pakai microwave pon hang bleh hanguskan nugget tuh? memang takde bakat pakai microwave...he he he...sama cam aku....

atty's said...

kalo aku pun aku tak reti nak guna..wakakkaka.

makdaracute said...

adik ipar pernah masukkan garlic bread frozen dlm microwave..dia set 30 minit..abis dapur penuh ngan asap...hehehhe...takper catz..learn from mistake.