Sunday, May 18, 2008

Balik kampung...

yey!
Balik Johor....yeyyeyeye....
Cuti on friday and drive alone..hem...bertolak lebih kurang 12.45 tengahari...fuh..panas...dari rumah catz ke plaza tol Nilai took 1 hour...
actually dah plan nak balik lepas subuh.tapi tak jadi due to some reason..
Rasa lama sgt nak sampai..sebab?..catz drive slow je..takmo rush...huhuhu..mata problem..mata sebelah kiri...tak tau kenapa sejak dari duylu, kalau pakai lense, mata kiri selalu rasa something wrong...mata rasa berair dan mcm ada biji2 keliling mata..macam org sakit mata..lepas tuh pedih pengelihatan tak bagus, so kepala noneng sikit..dan rasa sangat mengantuk..mungkin sebab tidur lewat dan bangun awal (konon-konon nak bertolak lepas subuh..hiks)...tak tahan rasa mengantuk (manalah tau kan..tgh drive terlelap 5 saat ke...iskk..)

mengantuk catz berenti kat somewhere di Pedas kot, tempat yg ada menara peninjau tepi highway...tidur kejap..tapi tempat tu sunyi, so takut juga...dalam 20 minit, catz jalan semula...suddenly i feel so HOT!..extremely...eh.kenapa ni??? cam problem je aircond nih...dah puas adjust..rasa sejuk sikit2 je...selalu letak kat 1 dah sejuk cam duk eskimo...tapi letak 3 pun tak sejuk..angin je bunyik kuat...tensi le pulak kan..erk..something wrong kan..

So berenti kat Restoran jejantas Ayer Keroh...nak cek aircond dan nak makan..lapar sangat lah..panas pulak tuh...makan kat A&W..ramai juga orang..i had my quick lunch, pi surau..then bila masuk kereta, eh..sejuk pulak...sejuk sangat-sangat...tapi mata catz rasa makin teruk..so buka contact lense dan tidur kejap rehatkan mata.. hem..rasa lega..
sambung perjalanan dan exit di Ayer Keroh,,then ikut lebuh AMJ----> Muar----->BP...
sampai juga dgn selamat...


seronok je sampai rumah mak..
pukul 8 bawa mak dan adik-adik keluar, malas lah nak masak. Mak pun penat balik dr rumah cousin...lepas beli barang di carefour, pi makan...abah takde, pi Melaka dengan saudara mara ke Majlis pernikahan cousin catz..actually minggu mak dan abah will busy with my cousin's wedding on sunday..so dah seminggu mak abah bergotong royong dgn wedding preparation tu lah..rumah dia tak jauh dari rumah catz...pasangan pengantin orang Melaka..so catz akan ke rumah dia on sunday..

1 comment:

beto melodia said...

A beautiful blog about ... engineering? The pictures gave me hungry.
Congratulations, from Brazil to you.