Wednesday, May 28, 2008

Steamboat....againn!!

well..craving for steamboat..again...hemmm...where to go?? let the photo tell..
lets eat!!






hehhehehe..kat rumah catz lah...hiks....malam tadi dinner steamboat..mcm byk..kan?..makan tak sampai separuh lah..the rest into the fridge lah...
Sangat mudah menyediakannya..kira cam main masak-masak...

bahan utama ialah periuk serbaguna tu..hihiks..lain-lain sukati lah nak buh apa, tapi kena ada sayur, meat, seafood..ball2...fish ball ke..ketam ball ke.. tapi jgn masuk foot ball..hehheh.
Kalau suka bleh letak telur juga..cendawan 2-3 jenis ke dan lain-lain..smlm catz dpt inoki jek kat supermarket tu..

Kuah tuh catz guna je kiub ayam..then letak bawang besar yg dibelah 4 dan hirisan halia dlm 5 keping gituh..tapi rasa mmg sedap dah..bila dah campur letak macam2 memang sedap lah..
Kalau u ols nak pedas ke..or tomyam ke..buh je kiub tomyam lah...masuk serai, bawang dan daun limau purut..sure mableshhhh...

sos tuh buat jugak..tapi mengelat sebab campur dgn sos cili thai..tak kisahlah kan..sendiri makan..tapi ok jugak..goes well lah bila celup2 dgn food itu semua..nyam-nyam. ala main masak-masak gituh...
jom makan...

9 comments:

Beruang Madu aka Honey Bear said...

Waaa... ini utk ko sorang yer... ganasnya ko makan catz.. bab ni aku leh kalah tko ngan ko... makan catz.. steamboat ni nampak sihat untuk kita kan??

Catz said...

hehhehhe..memang sihat sungguh le abg bear...tak de minyak2 langsung...
AKU MEMANG SANGAT KUAT MAKAN...hiks..

AAX said...

ada rasa cam kat johnnys x cecah dia?heheh nak gak:P

Catz said...

hi aax..
adalah sikit2..hiks..ada lah rasa ..dalam 65% kot sama..ehehhehehhe..
ala..masak main2 je lah...

NORA SAKURA said...

duit dah msk

dbi said...

makanan byk tu ..makan reramai lah best...

Catz said...

hi dbi..
yer..kalau makan ramai-ramai memang best...hiks..plan nak wat lagi dan ajak kawan2 dtg makan...sure meriah gila lah....
jom makan...
er..doc...sihat ke makan macam ni..??hiks..

Saira said...

Uih.. Aku baru nak tegur.. Tu bukan makan lagi dah tu.. tu malantak.. nasib baik ko cakap makan tak sampai separuh.. BTW.. bila nak jemput i? Hehehe..

Catz said...

saira..u can come anytime bebeh...jomlah..kita set masa yer..
melantak pun melantak le..hikhiksss