Wednesday, May 21, 2008

Highway idol and the passangers..

Antara pokok yg akan ikut catz balik..hihihi

Balik kampung hari tuh catz dah plan nak beli pokok dan pasu-pasu besar..mak kata ada satu tempat jual murah, pasu2, pokok2....hem..ni sebab catz terpengaruh masa pi bengkel hiasan dalaman tu lah kan...nak beli pokok-pokok yg vouge utk ku letak di balkoni..now balkoni ku itu kosong takde apa pun lagi..kontang lah...dah plan nak buh blind (actually blind dah beli lama dah tapi nak ku harap sapalah nak hang benda tu semua kan).....pokok2 berdaun cantik dan vouge , meja dan kerusi, mini fountain, hek..ala-ala taman mini (berangan lagi..)

Tapi dah duk ke hulu ke hilir sampai lupalah plan nak ke nursery tuh...rugi..rugi...nak angkut tanah free kat rumah mak pun lupa..
tapi catz nampak banyak pasu kosong yg baru mak beli minggu lepas..hem..lebih 10 biji... (dlm otak ni dah plan nak rembatt je pasu2 mak ni..hihihihi)..ala..mak mesti bagi punyalah..kekeheh.

anddd..selain pasuu...ada beberapa pokok yg akan ikut catz balik...kuikuikui....abah dah tunjuk2 pokok mana..tapi catz minat pokok yg berdaun lebar-lebar gituh..
rasa nak angkut yang ni..

mak restu aku angkut dua pasu ni.




mak tengah ajar catz cara nak bubuh baja.."letak satu sudu je ye cik kiah.."

abah buh pokok kat seat belakang..alas surat khabar supaya pasu tak bergerak

tadaaa....The happy passangers..hiks..

Dalam perjalanan..kdg2 dgr gak pasu2 ni bergaduh...hihihi..kreng..kreng..kreng...berlaga..ehm..sukatik le u ols..jgn melompat kuar tingkap sudah ye..
and aku rasa pokok2 ni pun tension coz kejap kete aku panas..kejap sejuk..and the worst thing was they have to listen to this 'highway idol' menyanyi dalam kereta..sat2 bunyik mariah carrey..sat2 anuar zain, sekejap lionel richie, sekejap celine dion..francisca peters, aisyah, richard marx, michael learns to rock, jamal abdilah..opss.......etc...huhuuhuhu...sapa tak suka tutup telinga..hihihi..
haaa...pitching semua mmg ke laut, ke gunung ke hutan tepi highway tu lah kan..cuma takde elimination process je...sukati je lah kan nak menyanyi bunyi apa...hihihi.

Highway idol is driving and singing..at Pagoh area, heading tu north..

Kali ni tak cross ikut bandar Melaka..catz terus ikut pagoh, masuk PLUS..and exit di Nilai..tapi dlm perjalanan tu di lebuh raya singgah juga di R&R Ayer Keroh..got sms from someone " tolong beli cencaluk Melaka"..ok...beli kat R&R je lah...
dan cuaca sgt panas ..minum...sebelum teruskan perjalanan...
Alhamdulilah sampai dgn selamat....

3 comments:

NORA SAKURA said...

eh Mohnyeeeetttttttt !!!
pasuuuuu tuhhhhhhh, guaaaaaa beli kan emakkkkkkkkkkkkkk!!!!!
ko gantiiiiiiii okkkkkkkkkkkkkkk nyetttttttttt!!!

iNGENiOUS AYU said...

wah.. kelentung kelentang? ahaks..

merasa pokok naik kete tu, jb balik kl. wahuuu... hehehe...

Catz said...

yer ayu..kelentung kelentang bila catz corner lipat..hihihiihh..ala2 nak tergolek gituh..
hiks..