Saturday, May 3, 2008

Kisah 2 org perempuan


Hem..today after rutin task utk weekend and try new recipe, catz pi cuci kereta, then pi kedai jual bahan kek utk beli beberapa item, pi kedai bunga (finally aku jumpa kedai jual fresh flower kat kajang) dan akhirnya i am here..lepak alone di Starbucks Metro In sesambil mengupdate blog. Hem..sgt selesa..bersila di sofa yg empuk dan menghirup Iced Coffee. Tetapi sgt sedikit geram kerana internet di sini sgtlah slow ..nak upload gambar pun takes few minutes...eerrrrr...sangat menguji tahap kesabaran. Tapi try to be relaxed..karang stress plak hjung minggu aku ni..
err..motifnya aku buat entry ni ialah nak story kisah 2 perempuan...Why aku beli red fresh flowers hari ni?? Menggambarkan mood aku kah?????? Maybe.....

Here the story..

Kisah 1:


Semalam ptg..lebih kurang pukul 6.30 ptg.. catz was having tea time di Nuin..sambil berinternet. Ber YM with someone...dan update blog dan surf blog kawan2. Tetiba... one lady came to my table and asked.
The lady: " Boleh akak duk sini?"
me: err..boleh
The lady: tak ganggu ke?
me: err..tak pe..saya pun dah nak balik
The lady: ala..jgn lah balik dulu..baru nak kenal2.
me: (alamak..ni nak jual insurans ke..atau org MLM)... saya mmg dah nak balik
The lady: sebenarnya akak selalu duk meja ni (meja lain byk kosong..hanya 3 pelanggan dlm kedai itu. meja ni satu2nya ala meja jepun duk atas lantai ada kusyen dan sgt selesa).
me: Ohhhh...(senyum)
The lady: akak sebenarnya nak study..tgh wat master kat UKM..anak dah 4 ..u tgh study ke?? student UKM?
me: taklah..saya kerja..
and se very ramahhh gila.cam dah kenal bertahun2..rupanya dia ni ustazah..takleh stud kat rumah..and she keep asking me..apa yg aku tgh buat..tgh buat assignment ke dgn laptop aku ni? and asyik duk jenguk2 aku tgh buat apa (boleh gituh)..and she ordered nasi lemak..bukak2 buku..and end up asyik ajak aku borak..hihiihih..tak study pun..and asyik suh aku mkn popudum extra yg dia order..ehm..kind of nice lady..ramah and she even talked about her husband..hihiihih..boleh gitu?? And she asked me so many questions (haaa..yg ni tak tahan)..and again she jenguk2 laptop aku...errr.
me: oklah kak..saya balik dulu...
ehm...???

Kisah 2:

Aku pi cuci kereta kan tengahari tadi...and i saw one lady at car wash..muka dan gaya ala2 datin..kereta Proton Perdananya sdg dicuci (baru start di cuci).. So lepas bagi kunci and take my hanbeg, aku pun jalan lah nak duduk kat kerusi..sebelah ala2 mak datin tu...t-e-t-i-b-a:
The lady grabbed my hand...and aku sgt terkejut ( aku tak tgk sgt muka dia masa menuju kerusi tu)..and terus terpikir ..eh..apa pompuan ni..(aku hampir2 terlompat keterkejutan yg amatttt)
andddddd..

she:Heiiiiii...catzzz... mana ko hilanggg?? aku carii ko merata...mana ko pegi (dgn muka mcm nak menangis
me: (aku terus pandang muka dia betul2)...Eiiiiiiii..ko...kak zah...Ya Allah.aku ingat sapalah tadi (hampir terjerit..haaa..semua org kat car wash pandang aku....heee)
she: aku carikk ko...dah dkt 4 tahun kan..tak sangka..tergerak hati nak cuci kereta kat sini dan jumpa ko..
me: Yer..lama gila kan..aku pun carik gak.ko dah tukar no tepon eh?
she: engko tu yg tukar no teponnn...ko dah ukar keje ke.? duk mana?
me: eh..aku duk depan ni je..
she: laaaaa...aku duk sana tu ha.....ala2 berjiran lah kita
Kami berpeluk2 dan org2 di car wash pandang2 kehairanan...
actually i know this lady quite long..dulu dia kerja di salon yg cat selalu pegi..and she was my gym-mate lah..hhihiihh...and now she re-married and has new baby. She owned a salon which sgt dekat dan sekangkang kera je dgn my apartment..and she offered special price utk treatment rambut, muka etc..and nak ajak aku lepak salun dia sesambil makan2..haaa...best tuh..silap2 karang free je dia wat facial aku.haaaaa....best.best..tak sangka..dah hampir 4 tahun lebih kot tak jumpa dia..kecik dunia ni..rupanya kami tinggal berhampiran...
Kami berborak panjang sambil tunggu kereta dicuci...and manage to snap photo together....yes.i miss her so much...tak sangkan kan..kawin dgn org kaya, and now she own a bisnes..
hem..wut a small world..and she is pretty as before..gorjes gitu..yeszz..she is 43..and still looks gorjes...jelesnya aku..
Harus aku terjah salon dia next week.Tungguuu...

2 comments:

Shah said...

Cam pelik je akak yang first tu kan? Sure bukan silent reader/stalker you ke? Hehehe

Catz said...

Hi Dr shah..

yer..memang pelik..mula2 ingat org jual insurans..tapi rupanya ustazah..and she keep talking and asking itu ini..takut aku..very ramah tak hengat..baik aku cabuttt..