ni sarapan 2 hari lalu ..lempeng tepung cicah sambal sardin..
teringat masa kecik-kecik dulu..mak selalu buat lempeng ni..kdg cicah dgn gula atau kelapa parut dan sambal tumis ikan bilis..buat pun senang ..tepung campur dengan air dan garam,kepekatan ikut suka dan ambil satu senduk, ratakan atas kuali...biar sebentar, terbalikkan..dah siapp...
Friday, May 30, 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
6 comments:
nanti boleh lah buka kedai makan ya...
hai.. salam perkenalan..
adalah sungguh tersiksa jiwa ini apabila melihat gambo mknan di waktu kelaparan.. td akak jengok blog beruang madu pon.. gambo makanan.. ades.. lapor..lapor..*sambil merangkak2 carik nasik..*
hi ijad...welcome to my blog...
ada le cita2 buka kedai makan..hihihihi..berangan jek...kalau i buka kedai u datang yerr...
hi kak piah..
salam perkenalan juga..
welcome to my blog..happy reading ya...
yer..blog ni konsepnya makan-makan mulanya..hiks..now dah campur2.hehhe
kak piah kalau pi blog kami mmg akan selalu nampak food aje lah..sabor je lah kan..hihihik..jemput makan kak piah..
aku baru jer request kat adik aku wat ni kalau aku balik kampung.... tapi selalunya aku makan ngan sambal lonte... katanya tu sambal jawa
oh..sedap jugak makan dgn sambal apa pun...hehhehe...dulu aku kecik2 tak suka..dah tua ni suka plak lempeng..
membuatnya pun tersgt lah senang dan cepattt
Post a Comment