Thursday, July 30, 2009

Eastern Pavilion, Cherating


Nice stay at Eastern Pavilion, Boutique Resort & Spa ,Cherating. Dengan luas 2.6 ekar, ia adalah resort dibawah pengurusan Holiday Villa Resort & Spa Cherating. Terletak bersebelahan je dgn Holiday Villa.


Resort in mempunyai 12 buah villa yang dinamakan mengikut nama-nama negeri di Malaysia. Contohnya Melaka Pavilion, Selangor Pavilion, Sarawak Pavilion dll. Kami tinggal di Kedah Pavilion. Landskap yang menghijau dan dgn jarak beberapa meter dari Pantai amat nyaman suasananya. Kehijauan tumbuh-tumbuhan, dan bunga-bungaan yang kembang cantik menghiasai taman.Serasa berada di Bali apabila melangkah masuk ke resort ini.

Setiap villa dilengkapi dengan private swimming pool, so bleh le nak terjun tiruk sukatik gaya bebas cik Kiah...he-he-he.

me at garden

air, pokok, rumputsss..


Suasana sgt cantik, pokok-pokok bunga yang besar dan kecil terdapat disepanjang jalan dan segenap sudut kawasan Villa. Bestnya kalau rumah aku cam ni kan... (aaa...tgn aku panas..tanam pokok je matik)...dengan pokok kelapa bagai..puhhh....mmg suasana kampung lah.best (eh..bukan rumah mommy aku kelilingi pokok kelapa keww..ha-ha).

sejuk mata memandang... aku duk pikir..ikan ni boleh goreng tak?..nampak sodap je.gemuk-gemuk..kan... kalau boleh goreng, buat sweet sour/ 3 rasa besss..? lalu tak????

villa kedah ni ada 2 bilik tidur. yg ni bilik tidur utama.




bilik tidur ke dua

nice room

ruang tamu...nice eh?


swimming pool. Villa ni terletak di hujung, so agak tersorok sket...bleh le nak terjunn tirukk gaya bebas..

sejuk mata memandang

fruits basket???

Tea-time. They sent us kuih & cake. maniss!

One thing aku suka tempat ni, selain environment yang menarik, layanan staff juga bagus. Kalau nak apa2, call, cepat je derang dtg hantar. Bagi aku itu adalah sgt penting utk bagi rating hotel itu ok atau tak.

hijau dana sejuk

dinner at garden



Restoran yang terletak beberapa meter dari pantai.

big breakfast on sunday


Lepas breakfast, kami drive menghala ke Kemaman. Kan banyak kedai makan tepi2 jalan kan...aku beli nasik dagang bawa balik..hehhehe...makan nasik dagang mak Limah lagiiii besss hokey!

catz at Villa

swimming after breakfast..

aksi terjun kupu-kupu gaya bluehyppo di sebalik awan biru. Takut ada yg fengsan tgk..ke ke ke

then makan nasi dagang kat beranda..

bunga raya, bunga kebangsaan

bunga indah...

senja di pantai...

merenung pantai di waktu senja...

berkuda di pantai...

18 comments:

Ayu said...

cherating ade tempat begitu best macam ni? pergh.. sngat best menengoknya ok?

katil bertiang itu sangat lawa. aaaaaaaaaa~~

uish catzs. udah2 la menyeksa diriku dengan percutianmu itu T___T

DrSam said...

saya suka tempat ni sebab restoran dia yang tepi laut tu. Bila breakfast terus boleh nampak laut dan pantai. Memang vila dia ekslusif dgn kolam renang macam kat rumah sendir aja. cuma apartment dia agak sempit sedikit tak seperti hotel atau resort lain berdekatan.

en_me said...

nak berkuda ghupernyerrr.. ammvoiii

neezareef said...

uuuuuuuuuu
best giler cntik tpt dier....percutian mewah siap leh berenang diblk awan biru...kekekekke

omelette tu yg best..perghhhh

NenekPenne said...

ai dok terfikir catz ni kerja apa? asyik jalan2 jer..pastu menginap pun kat tempat yang best2...ala2 mewah gitu...

rasa nak pi jengjalan jer... simple smarterme jom pi jengjalan!!!!!

~Sasha Farina~ said...

nak ikuttt!! nampak mcm best ajer.. rate dia camna catz?

SiMpleSmArtErMe said...

Comey itik kuning tuh berenang...wakakak..
Cats..situ ada private swimming pool ka??

SiMpleSmArtErMe said...

Nek --> jommmm... on hp plzzz

SiMpleSmArtErMe said...

rasa nak pi jengjalan jer... simplesmarterme jom pi jengjalan!!!!! --->

ahh.. terbaca kat blog CATZ.. jom2.. mana mau pegi??

CATZ said...

ayu,
saya pun baru tau tempat ni..
under holiday villa cherating..
bess ok cam kat bali..u should go there to enjoy that katil bertiang..hehhehehee

CATZ said...

Dr Sam,
yup...tempat ni sgt cantik and xclusive..menghijau dlm taman.ada private swimming pool so bleh le nak wat aksi terjun gaya bebas...hehhehe...
restoran dekat laut tuh best..tapi food tak banyak choice pun..but still ok lah in term of taste wise..
apartment tu kat Holiday villa ke?

CATZ said...

en me,
berkuda??
hahaha..mau terpelanting i nantik..
ke ke ke..

CATZ said...

neezaref,

hahahhaa...tuh aksi terjun tiruk versi otoromen..tuh kena tutup2...hahaha..
omelete tuh..bleh wat senirik kat rumah...hehehhe..

CATZ said...

nenek,
saya keje biasa..mencarik sesuap rejeki...and belajar..

:)

nenek dan simple satu opis ek?

CATZ said...

shasha,

mmg bess...rate?
u can check their website...
kalau ada promo bleh dpt best deal..
yg villa kedah tu 1000 plus..

CATZ said...

simple,

itik kuning??
hhhahahaha...itik kuning...awwww..
yup..
ada private swimming pool..
nice place....pi ramai2 pun best if bawa family..

CATZ said...

simple,

simple dgn nenek satu opis kah??

SiMpleSmArtErMe said...

Hak3..maner der satu opis..
opis nek tuh jauhhhhhhh...nun dia sana. Hanya blogspot.com yg mendekatkan kami..chewahh..

kan nek kan??