Thursday, July 16, 2009

Memori Duka

sapa suruh dtg dekat2 aku time aku makan.Tak pasal-pasal muka ko jadik cover album jiwang.

lately kan..aku suka dgr 5uria.fm, sebab sentiasa ada lagu baru dan lama yg dimainkan. Plus iklan tak berapa ada radio ni.
(cuma tak gemor tang berita, kdg beritanya diulang-ulang, kdg tuh bunyik beritanya pelik..baca tajuk berita je pastuh terus laporan trafic...dan pernah yg baca berita gagap2...dan kdg berita yg dibaca bunyiknya mcm salah... x logik. aku harap derang improve lah tang berita tu..pendengar dah ramai....so berilah maklumat tepat dan terkini. Bukan susah nak carik berita terkini. google je lah BerN@m@ tuh..)

Lately, sellau diputar lagu ni....
bunyinya cam jiwang.
tapi dulu aku suka lagu ni.
belasah je lah.

Gambar kucing tuh saja aku buat perhiasan. (tak pasal2 dia terlibat kan dgn kejiwangan aku..).

Memori Duka

Artist: Sons Of Adam

Secara tiba-tiba aku mengingatimu
Di kamar sepi malam syahdu
Inikah katanya rindu
Sengsara tiada terhingga
Setelah perpisahan pun berlalu

Terdengar lagu cinta membawa kesayuan
Membangkitkan hasrat yang terluka
Lalu aku terdiam pada lena yang panjang
Terurailah rahsia yang terpendam

Bertahun dalam derita
Tanpamu aku melara
Berbekalkan saat mimpiku di perjalanan ini
Pemergian dirimu putuslah cinta yang lama
Menghentam diriku dalam memori

Malam kian memaksa lagu menghanyut pilu
Wajah-wajah duka pun hilang
Jika tersua lagi mungkin aku menangis
Menahan getaran hati yang musnah


sapa dah umur baya2 aku..sure pernah dgr lagu ni. nampak beno aku ni dah tua ek.
ha-ha.

ok...

tata.
Nak pi menjejak kucing-kucing besar.

15 comments:

anne said...

baca tajuk tak ingat, tapi selepas ditenung tenung lirik tu....ternyanyi la pulak...hehe. adakah ini bermakna saya dah kertu sebab tau lagu ni...(tapi lupa diri, dengar Era muzik terkini...hehe)

SiMpleSmArtErMe said...

Handsome arr kucin tuhhh...

linahilmin said...

terpaksa mengaku lah!
saya rasa leh masuk jgn lupa lirik utk lgu ni...!

linahilmin said...

sat.. baru baca 2 entry kat bawah, best jugak ye tawau.. ingat ke takde pa pe..!
bab jamu rapat tu amat tak tahan!!! :)

kucingorengemok said...

ooo, ingatkan headwind, tu memori luka kot... kucing buat mata stim apa cite? haha

NenekPenne said...

ha ha ha lagu tu..
tapi akak ni tak suka dengar lagu melayu jiwang sebab rosak akidah hati akak..ha ha ha...

@xiM said...

maknanya aku ni muda lagi lah..sebab tak taw tu lagu macam mana..hehe

makdaracute said...

alamak... mmg best ler lagu tu.. lama dah tak dgr.. antara fav, song gak tuh... td baca tertekan gear auto terus lancar jer lidahku mengalunkan lagu tu.. hahahahah....

CATZ said...

anne,
catz rasa kita satu zaman..
hahahha..tu yg tgk lirik terus bleh nyanyi eh..
hahhaa..sesama lah kita kertu..ke ke ke..


simplesmartme,

memanh hensem...u nak ngoratss?
hehhehe...

CATZ said...

linahilmin,
ni kira tgk baris pertama terus tau melody eh?
adakah kita sezaman..hehhehe

CATZ said...

linahlimin,

tawau ada jugak national park dl..
sebelum / selepas ke sipadan...meh le jln2 sini..

CATZ said...

kucingoren,
dia bukan stim hokey...dia lapo tgk aku makan..ke ke ke...

CATZ said...

nenek,

dgr lagu melayu jiwang rosak akidah hati?
isk...
kalau lagu omputeh??

CATZ said...

axim,
ko budak-budak bawah umur..
hahahah

CATZ said...

makdara,
kita sezaman kew??
kan..catchy je..sapa pernah dgr mesti tau...ko bleh masuk jgn lupa lirik tauuu