senja 1
Terlanjur Cinta (Rossa dan Pasha)
Waktu bergulir lambat merantai langkah perjalanan kita
Berjuta cerita terukir dalam menjadi sebuah dilema
Mengertikah engkau perasaanku tak terhapuskan
Malam menangis tetes embum basahi mata hatiku
Mencoba bertahan diatas puing-puing
Cinta yang telah rapuh
Apa yang ku genggam tak untuk aku lepaskan
Aku terlanjur cinta kepadamu
Dan tlah ku berikan seluruh hatiku
Tapi mengapa baru kini kau pertanyakan cintaku
Aku pun tak mengerti yang terjadi
Apa salah dan kurang ku padamu
Kini terlambat sudah untuk dipersalahkan
Karna sekali cinta aku tetap cinta
Mencoba bertahan diatas puing-puing
Cinta yang telah rapuh
Apa yang ku genggam tak mudah untuk aku lepaskan
Terlanjur Cinta (Rossa dan Pasha)
Waktu bergulir lambat merantai langkah perjalanan kita
Berjuta cerita terukir dalam menjadi sebuah dilema
Mengertikah engkau perasaanku tak terhapuskan
Malam menangis tetes embum basahi mata hatiku
Mencoba bertahan diatas puing-puing
Cinta yang telah rapuh
Apa yang ku genggam tak untuk aku lepaskan
Aku terlanjur cinta kepadamu
Dan tlah ku berikan seluruh hatiku
Tapi mengapa baru kini kau pertanyakan cintaku
Aku pun tak mengerti yang terjadi
Apa salah dan kurang ku padamu
Kini terlambat sudah untuk dipersalahkan
Karna sekali cinta aku tetap cinta
Mencoba bertahan diatas puing-puing
Cinta yang telah rapuh
Apa yang ku genggam tak mudah untuk aku lepaskan
waterfront Kuching
Kalau takde makanan, bukan blog aku namanya tu. Hiks. Dalam flight aku terbaca tentang laksa Sarawak di Waterfront Restaurant Hilton dlm magazine. Berkesempatan menikmatinya.
Laksa Sarawak , Waterfront Restaurant, Hilton Kuching
Cara hidang, bubuh mihun, tauge, udang, tuang kuah. Hias dgn cili merah, hirisan limau kasturi, daun ketumbar...Salah satu jenis laksa yang Catz sgt suka, especially bila berkunjung ke Sarawak. Harus makan yg ori yeh.
Laksa Sarawak merupakan makanan yang terkenal di Sarawak, dish not to be missed ya.
Bau kuahnya ..puhh...gabungan serai, daun pandan, kulit udang, santan, lengkuas, rempah 5, dan lain-lain rempah ratus menjadikan kuahnya manis, pedas, masam sikit dgn perahan limau kasturi. Di hidang dengan sambal yang dibuat dgn gabungan belacan, jus asam jawa, cili kering.
Laksa Sarawak merupakan makanan yang terkenal di Sarawak, dish not to be missed ya.
Bau kuahnya ..puhh...gabungan serai, daun pandan, kulit udang, santan, lengkuas, rempah 5, dan lain-lain rempah ratus menjadikan kuahnya manis, pedas, masam sikit dgn perahan limau kasturi. Di hidang dengan sambal yang dibuat dgn gabungan belacan, jus asam jawa, cili kering.
bila nak makan, perah limau kasturi tu...puhhh...sedaps.
eh...baru aku ingat. Paste laksa Sarawak yang aku beli kat Miri bulan 3 hari tu masih elok terletak dlm peti ais. Bila nak buat ek..???
8 comments:
sedapnya laksa sarawak ituh ..
ok ngan dah pukul satu tengahari
aku nak pi linch laksa sarawak lat laksa shacks..
jom!!
yes i agree, laksa sarawak mmg best.
simple lagi suka mee kolok thn laksa sarawak
betui betui
i went there and ate laksa for every breakfast
sumpah sedaap
but my mama cant take it
ajajjaja
jom pi dinner..:)
sedapnya laksa. lama tak makan. dush2.
suka la lagu terlanjur cinta tu.
i tertanya dari dulu apa maksud bergulir dan puing puing dalam lagu Rossa tu...he he he??
Post a Comment