Friday, July 3, 2009

Jom Bandung!

erk...bukan ke Bandung. Tapi ke kedai mee bandung. ke ke ke..


Ni antara kedai famous mee bandung Muar di Muar yg terletak di Tanjung Agas (selepas Sekolah Sains Muar, ada deretan kedai ... ha..situ le..dah tulis besar-besar tuh MEE BANDUNG MUAR.

dah konsepnya makan di mee bandung kan..so air kena konsep bandung jugak keww??

sirap bandung

Mee bandung yang baru sampai atas meja...nyum-nyummm .

Selain kedai mee bandung yang famous di Jalan Abdullah, bagi aku yang ni pun sedap. Aku lebih suka yg kat kedai ni...cukup rasa dan perencahnya, kuahnya sgt best..

selak-selak sikit baru nampak mee..

bagi aku mee bandung kedai ni rasanya mcm mee bandung yang mak aku buat dulu masa aku kecik-kecik. (Mak aku dah tak pernah masak mee bandung dah bila kami dah besar-besar.)

Yuhuu..makan di mee bandung di petang hari bersama air bandung di kedai mee bandung...

Actually ni makan masa balik dari hospital Muar hari tuh balik dr melawat ANIS cenonet di hospital.

UPDATE: ANIS DAH KELUAR DARI HOSPITAL SEMALAM , ANDDD..she texted me "acikkk..beli teddy yang beco yer...pink tau."....

eh..kuar hospital tetiba dah pandai SMS...baru 11 bulan ....ubat apa yg doktor tu bagi?? huhuhuhu.

14 comments:

kucingorengemok said...

kan dah aku ngilerrrrrrrr! mano nak carik mi bandung mcm ni kat kl ni, chehhhh...

Zuridah said...

sedapnya..
kalau kat KL ni yang kita tau ada satu kat sebelah restoran haslam..kat tawakal hospital..tapi akak rasa mcm kureng ajer...

Zuridah said...

sedapnya..
kalau kat KL ni yang kita tau ada satu kat sebelah restoran haslam..kat tawakal hospital..tapi akak rasa mcm kureng ajer...

Kal El said...

achiiikkk Kal El pun nak teddy besau kaler pink ek?

huhuhu sedapnye mee bandung tu... meleleh air lioq di pagi jumaat ini

@xiM said...

mee bandung di petang hari bersama air bandung di kedai mee bandung bertempat di Bandung,Indonesia..

patut ko sambung macam tu catz..hehe

neezareef said...

menyelerakan...

en_me said...

ciss.. iso ngencess iki ..

CATZ said...

kog,
ko kat litle libya kan..jalan sket ke fasa 4 tambahan, pi restoran yus.
atau pi seksyen 15, kedai nasi beriyani tu..sana ada mee bandung muar.

CATZ said...

zuridah,
kat bangi ada few kedai...
try lah...the real mee bandung muar..
or..drive je hujung minggu ke muar, jln2 carik makan..hehhehe

CATZ said...

kal el,
teddy bear besauuuu???pink?
okis...
hehehe....kat kl ada kot mee bandung tuh..kena explore eh..

CATZ said...

axim,
bandung-bandung konsepnyaa...hehhee..
mari membandung kan diri..heheh

CATZ said...

neeza,
absolutly...mableshhh weh...
ko duk BP sennag nak carik mee bandung...kat BP dulu aku suka yg kat food court depan garden hotel tuh..odeon ek?

CATZ said...

en me..
u speak jawa???
me too..
ngences..??..hehehe...

makdaracute said...

alhamdullilah sebab anis dah sembuh....jangan lupa tu catz belikan teddy bear beco utk anis ya... :)