Tuesday, July 7, 2009

Pullman Hotels and Resorts, Putrajaya Lakeside

Taglinenya...The Malaysia Icon Hotel.
Mula-mula duk terpikir, kat mana le tempat ni eh?
Oh..rupanya kan....belakang Putrajaya Convention Centre tuh, PICC. Sepelaung je dari PICC.
Di sebabkan aku dtg dari arah Dengkil, so senang sgtlah nak jumpa tempat ni.
terletak di tepi tasik kaedahnya. nama pun lakeside kan..
Kawasan hotel ni agak besar, ada banyak blok.
Hotel ni buka Januari 2009, so baru lagi lah. Masih ada kekurangan seperti signboard.

view dari bilik


Cantik..

Lobi hotel

Check-in time pukul 2 petang. Aku sampai pukul 3 ptg. Booked room with balkoni..tapi kena tunggu sebab bilik belum siap. Kurang staff kot. House keeping tgh siapkan bilik. Aku dah penat tunggu. Akhirnya..dapat executive room apa tah..pasrah.

lobby waiting area

masuk je ON TV...hiks..."welcome to kucing-kucing sekalian"

ada locatel, so sesambil meniarap angkat kaki boleh buat banyak benda , tgk TV, berintenet, main game dll. display kat TV.

time to klik-klik..

meja utk ku buat keje (kononnnn...ye...konon..)

nice view

resorts at night

clock tower




seswai le kan kalau nak buat shooting ala-ala pilem hidustan di celah-celah pokok kelapa ni..



klik-klik dia siang hari lepas sarapan..

sapa tuh?..tgk kain cam bini popeye (tapi yg ni versi gemuk terlebih makan
bayam daging..hahahahah)

Bangunan resort ni cantik..tak bosan lah duduk sini...boleh jalan-jalan amik gambar. Bangunannya melambangkan ciri-ciri ke Malaysia-an ..kombinasi chinese, Melayu, Minagkabau dll.

13 comments:

neezareef said...

nice view la otel nih

amboi cik kiah nk lompat ngn skirt tu ke..ekekeke

~Sasha Farina~ said...

cantik la tpt ni, lenkali nak try lah. nampak macam nyaman gitu.. :)

@xiM said...

tak taw nak cakap apa dah...-

CANTEEKKKKKK!!!

liza nie said...

catzs..bape hengget semalam resort nih?

linda said...

how's the hotel room rates like..?

linda said...

how's the hotel room rates like..?

en_me said...

cek catz ittewww.. ini hotel 7 bintang kanns..
tak bosan lah duduk sini kannns ~ walopun sorang sorang ghitewww.. ehehe

CATZ said...

neeza,
kita bukan nak lompatlah..saja nak pose kangkang2 gituh..hhehehe..
tempat ni mmg lawa..

CATZ said...

sasha..
u should try..cantik..
tapi now ni panas sikitlah..

CATZ said...

axim,

tak taw ckp apa?..kalau ko yg amik gambo sure meletop gambar2 nya..

CATZ said...

liza and linda,

the room rate was around 400/night kot.dinner harga lain.sebenarnya mahal lagi...tapi ada promosi..hotel ni baru bukak..and we are accor hotel club member..so dpt diskaun..if not rasanya around 500 kot..
harga bilik berbeza2 ikut jenis bilik.
btw..boleh chek kat website mereka..
google pullman putrajaya lakeside.

CATZ said...

en_me..7 bintang ke?
hem..tak sure...
tapi masih banyak kekurangan..dari segi staff etc...signbod...service..
baru bukak..so kasik can tgk..

akira nagasaki said...

hahaha kelaka la bini popeye.. btw nice blog.. sonok baca kisah u jalan2.. baru terjumpa je blog ni.. so saja belek2 hehe