Friday, July 24, 2009

perang kuali


sapa tgk?
astro prima
7.30-8.00 mlm.
pengacara: kak Nitaaaa (sebut betul2...hikhikhik)...

rancangan masak-masak keluarga.
emak + ayah + 2 anak

menu : kena masak kuew teow goreng dan cucur udang.
anak-anak kena pi beli brg...budget tak leh lebih RM50.00
bahan-bahan dah ditulis.kena beli dlm masa 10 MINIT.
then, bila abih masa...kena stop shopping dan check le brg2 yg dibeli.
yg kelako..
tetiba...ada satu group tuh beli BERAS..
kak nita feningsss...apesal beli beras nihhh???
sebab kompius dgn tepung beras kot...ke ke ke..
tapi diampunkan le..sebab budak-budak.
hahahaa...

teringat kwn aku..suh laki dia beli kacang bendi 5 biji..nak masuk dlm asam pedas. tapi...tup2 yg dibeli ialah kacang buncis 5 batang. Fitam u olss..

5 comments:

kucingorengemok said...

tengok last je tadi, time rasa kak nita ckp budak llki tu bukan rasa, then that little kid nyampuk - MAKAN TERUS! haha... best jugak, sbb libatkan whole family kan... part budak shopping tu mmg kelakor.

NenekPenne said...

resepi baru tu...len kali sila taruk kacang buncis dalam asam pedas... wakakakaka...cam keji je kalau nek masak untuk ex nanti....

~Sasha Farina~ said...

alah! nyampah! kita takde astro...

kikin_78 said...

tgk tgk tgk...gelak2 x hengat...bdk lelaki tu takut nk ambik lala smbil tutup mata...tp show tu mmg besh ar

makdaracute said...

hehehhe...best gak tu letak kacang buncis dalam asam pedas...