Wednesday, July 15, 2009

wajah-wajah di Semporna

masa kat semporna, aku pi ronda2 kat area pasar tuh kan..sambil klik-klik.
te-t-i-b-a:

akaaakkk.......amik gambar..akak amik gambar.!!!!!
sekumpulan kanak-kanak mengerumuni aku siap tarik2 baju ok..
hahahhaa...
rasa kelako pulak..
so..aku amik le gambar-gambar derang ni..
suka gila budak2 nih..siap nak tgk gambar derang....
akak..nak tgk..nak tgk...
aku pun tunjuk gambar derang...
hiks...suka gila mereka ni...

beli..!...beli!! gula kapas..!

wajah - wajah suci murni..

dua sekawan

empat sekawan...

sebenarnya banyak lagi gambar..tapi aku malas nak edit bagai...lama jugak layan derang ni sebab masing2 tak henti2 siap posing2 bagai..hahaha...sampai aku kena melarikan diri..ke ke ke.
korang ni..mak suruh pi pasar beli limau, beli belacan..pi merayap - rayap pulak...hhehehhehe


aku rasa seronok kejap..hiks.

19 comments:

SiMpleSmArtErMe said...

Santek la budak2 nih jadi model..so natural gittu...

mujur pas amik gambar budak2 tuh x mintak duit...

SiMpleSmArtErMe said...

Santek la budak2 nih jadi model..so natural gittu...

mujur pas amik gambar budak2 tuh x mintak duit...

SiMpleSmArtErMe said...

Santek la budak2 nih jadi model..so natural gittu...

mujur pas amik gambar budak2 tuh x mintak duit...

neezareef said...

catz bebudak tu beggar ke..sian tgk muke memasing

myself said...

HEHE...bila dorg dah besar dan baca blog ni, dorg akan ketawa sendiri

..blindart.. said...

derang mmg cam tu la catz.. kat mabul pun same, siap posing lagi... bkan bdak2 je, pakcik2 ngan makcik2 pun same...

kucingorengemok said...

knp aku rasa dia org ni ada iras rupa aku? pasal serabai comot² ke gaknya... hahaha, pastu neezareef kata beggar, haha, aku rasa terhina! (tak pasal², hahaha)

CATZ said...

simple,
aku rasa yg baju hijau tuh ada bakat jadik model..fotogenik n natural giteww..
yup they not asking for money..
cuma nak seronok2 bergambar..
:)

CATZ said...

neeza,
they are not beggar. local people.
yang pegang limau tu dia berniaga..
kat sini ramai juga yg berniaga mcm ni..letak brg siap2 dlm plastik dan jalan2 sambil berjualan.
budak2 pun ramai yg bantu family kot.
ada yg jalan2..main2 kat situ sambil carik rejeki.

CATZ said...

myself..
hahahhaa...
kannnn....kot2 lah depa baca blog aku..
ke ke ke...
tapi pengalaman yg seronok jugak kiranya..indah utk dikenang

CATZ said...

blindart,
besss kan..nak cari object photography..
hehehhe...they are nice people kan..
frenly...

CATZ said...

kucing oren,
iras ko?..tu lah aku rasa mcm iras2 muka jawa jugak..muka aku pun masa kecik camtuh...tapi budak2 kan...aku rasa yg baju hijau tuh bila besar bleh jadi model...hehehe..fotogenik giteww..natural..
kog, jgn le emo benor...
tapi mmg pun budak2 tuh ramai..mula2 aku takut...ruanya derang ni ada yg berniaga.,..yg pegang limau tuh berniaga carik rejeki..
derang tak mintak duit...cuma nak bergambar seronok2..
kenangan yg best utk dikenang..
they are frenly..

kucingorengemok said...

aaa, mmg nak kata yg baju hijau tu la rupa aku (dan² tu nak ngaku fotogenik, haha)...

CATZ said...

kog..

kakakkakaah..dan2 terus ngaku fotogenik...ke kekekekke...
weh ko nak nasik ambeng ke?
esok pasar malam dengkil..kat tmn dengkil jaya tuh..

en_me said...

biler ko nak snap gambar me fulakkks bah.. ekeke

anne said...

wah catz dah boleh jadi travel photgrapher mcm ni..:-)

linda said...

catz, i adore ur writings in ur blog laaa..rasa cam best je..byk idea..
the pix r simply beautiful tp syg nye...u r always alone jer nmpk...u travel alone ke..?..mana ur other better half..xde gbr pun....
resepi u pun best...

ijad said...

rasa seronok kejap...kejap je seronoknya ya..

neezareef said...

ohh bebudak tu bantu parents niaga..alahai..salah tafsiran la plk.ihik