Saturday, July 12, 2008

1st time in my life...

Semalam..
(bestnya boleh bangun lambat).
8.00 pg - hias cake
9.15 pg -kemas dapur, apartment.
9.40pg - bersiap nak ke ofis.
Pukul 10.00 pagi kuar dari rumah, singgah ofis kejap, hantar cake.
Pukul 11 pagi catz ke Campus, to settle my registration for new Semester..aaahh..wish me luck eh..now in second sem already. OK...now rasa nak bertaubat dari main-main, blogging lama-lama, etc. I must concentrate on my study. Rasa insaf sekejap.
The registration process was so easy, online and within few minutes payment matters etc settled. Sangat efisyen. Hem..then ke mana?
Catz ke sini. Siapa biasa ke mari tentu tahu ni bangunan apa...
HUKM lah.
To visit someone. Actually tak tau masa melawat hospital..main redah je. Lapar..pi makan kat cafetaria HUKM dulu. Then get something for the patient itu. Call the parents and they said he's now in OT..still. Oh..so pi tingkat 2. Ehm..melihat keriasauan di dua pasang mata parents pesakit itu, buat catz insaf. Dr Z and Dr F , they are nice person. They said their son masuk OT pukul 10 pagi, and ketika ini sudah hampir pukul 3.00 ptg. Sembang-sembang..and they keep asking me about my study etc..apo nak buek...sembang dgn org akademik gitulah kan...topiknya pusing2 ke situ je lah.
Oh..actualy this is 1st time in my life, duduk kat luar OT menunggu. Hem...new experience.
Then pukul 3 lebih, baru habis operation, so ikut jek derang ke tingkat 4, naik sekali dlm lift yg boleh muat katil tu.
So dpt tglah how the nurse yg comel-comel tuh angkat patient dari troli pesakit ke atas katil, siapkan katil etc.hem...
Pesakit masih mamai-mamai kerana bius tak habis lagi kut..so just pray for him to get well soon.
Lepas borak-borak kejap dgn the parents tadi, Catz balik Bangi.

7 comments:

ijad said...

salam.. apa khabar sekarang..

syukur said...

laaaa.. datang hukm ker ???

Catz said...

salam ijad..
saya baik-baik saja..
thanks or visiting my blog ya!
have a nice weekend.

Catz said...

hi doc syukur..
ye catz dtg HUKM semalam..
(terserempak dgn ur fren..hiks..my blog reader too..tapi nampak dia sgt busy..tgk dari jauh je..:) )

Beruang Madu said...

tulah datang ke hukm tak jumpa dr shukor ngan dr hamdi ker?

Catz said...

hi bear.
hehehe..terserempak 2 kali dgn salah seorg darinya...etapi saya kan sgt pemalu, dan org tu pun nampak sgt sibuk. So saya just tgk dr jauh je. hiks.

syukur said...

mesti jumpa dr hamdi la kan.???... sebab hari jumaat pagi i ada konferens di hilton..lepas jumaat baru balik terus buat round dengan my MO's memang busy ....