Tuesday, July 29, 2008

Monday blues or...??

I've no mood at all today..
feel so down..stress..tah...i dont want to mention the reason why..
but...apakah yg aku buat hari ni???

1. i went to office this morning, i sat at my place..ON my PC, open thesis, nak membaca sesambil check e-mail kononnya..but..i did nothing...NOTHING. Oh..i only cleared all the e-mail sampah from my mailbox yg menyebabkan e-mail akaun aku penuh... tah bila aku subscribe Yahoo group segala yg duk mengemail pasal politik..pasal mangkuk tingkat....pasal isu saiful tak abih2.

2.Nak updet blog malas...padahal melambak entry boleh buat modal blogging..balik kg..kenduri..trip to Air Hitam menghantar "Bangla Kota Singa" naik bas..pasal food..pasal tu..pasal ni...oh ya..pasal makan durian tefi longkangs,,,huhuhu.

3.I have no mood at all to bersosial actually ( for today je lah kann..)..BUT..oh i remember that i've to go to Restoran Rebung, attend hi-tea function which i'll be the photographer (tak bergaji oke.) almost cancel andd takmo pegi..but..hemm..why not kan..get new frens..amik2 gambar, maybe that would make my mod better. So akhirnya..pegi jugalah kan...well..it was oke lah...dapat makannn (makan je yg best...dpt kawan baru)..dpt amik2 gambar, dpt borak kejap dgn chef ismail. Dia suh aku e-mail gambar2 dia tgh menyanyi, berjoget lambak dan sebagainya...andd..he even gave me tips how to cut down ur weight..nantilah aku blog pasal event ni kalau rajin lerrr.(dia bagi aku url blog dia..nanti lah aku visit blog dia..)

4. Balik dari Rebung..aku pi supermarket beli ikan sayur dan buah. Then pi Old town White Coffee alone..coz i just want to be alone..had cold white coffee..slurrrpp..then balik ke apt. Memula ingat nak minum teh ais kedai mamak dkt dgn supermarket tapi....segan..(bukan aku x mkn kedai mamak), tapi org ramai sgt..malu lah pulak minum sorg2..tah hapa2 aku ni kan. Then pi beli bunga putih utk menyerikan rumah.

5. Sampai kat apartment, aku terserempak dgn 3 mat Arab kat lift, friendly giller. They wanted to help me to carry all things yg penuh kat kedua2 bahu,dgn back pack aku, dgn dua tangan penuh dgn bunga, beg, plastik supermarket, beg laptop,beg baju dan sebagainya. Sib baik mulut tak leh bawak brg, kalau tak sure aku gigit something kat molots aku. Aku picit no floor aku and they pun picit no floor depan.Oh..depa stay floor 17?..Dia tanya aku..aku duk baris belah sana ke?..aku ckp yer..then depa said..oHHH...the said the stay at same row atas aku..ehhh??>.depakah hantu yg memekak heret2 perabot tuh..?..aku dah berkira2 nak tanya apa keje korang ni duk mengemas 24 jam.. so aku ckp.."ohh...unit 02 is it??" depa said.."NO..we stay at 05....02 owner are malay"..oh..kalau tak saja je lah aku dah interbiu apasal depa sunguh rajin mengemas...eh..eh..eh..sat..sat..abih...unit 02 kan hari tuh aku dgr org arab duk bersembang dlm tepon ( i mean unit atas aku yg sgt rajin heret2 perabot tuh..)..eh..Malay???eh?

6. Now aku tgh duk tgk detective conan. Kartun penyiasatan yg sgt skema ayat2 perbualanya.
Like ..." detective..org itu telah kedapur, kemudian ke tandas dan kemudian dia ke ruang tamu untuk menggunakan telefon.Kemudian dia telah menemui mayat ini dengan keadaan berlumuran darah." Detective pun menjawab, "pukul berapakah dia menggunakan telefon itu?..Berapakah jarak masa dia mnggunakan telefon sebelum dia menemui mayat ini?'
bla.bla..bla...
aku meniarap kat sofa sambil tgk kartun, sambil taip entry ni,tiba-tiba aku rasa kaki aku asah..oh..air menitik dari air-cond...tik..tik...tik.ehh...baru berapa bulan aku duk sini??..Napa dah menitik air?nak kena serbis ke??..ehmm..

4 comments:

axim said...

i have no mood too today!!!

Catz said...

takde mood alas ek nak wat apa2.nak updet blog pun malesss

NORA SAKURA said...

haaaaaa nyahhhh...
baru berapa bulan tauuuuuu!!dah rosak(?) ker air-cond...aircond cap ayammm sangat tau nyahhhhh...
sentapss tak nyahhh???

Catz said...

bukan 2 hari tuh pasang aircond nih..apesal menitik2 air ahhh??..kena kat sofa aku basah lerrr.twnsi jek.ni 1.5 HP..padahala aku jarang je On aircond kat ruang tamu ni..peliklah.....nyampah taw dakkk..