Sunday, July 13, 2008

Dinner at Binggo's Place & Cilipadi


Hi all!
I spent my weekend away from Bangi. No masak-masak session this weekend.
So last night, had dinner at this place, Binggo's Place & Cilipadi. Kedai ni kedai makan biasa je dan konsepnya pelbagai. Boleh pilih nak makan asam pedas, char kuew teow asli Penang, Thai food, western,sate, makanan melayu dan lain-lain.

Ini kali kedua makan kat sini. Catz suka coz rasa makanan dia sedap dan service pun cepat dan..harga pun murah.


nasi goreng cina

kerabu ikan bilis dan mangga

Catz smula-mula nak order kerabu mangga tapi bila nampak ada kerabu bilis terus tukar fikiran dan waitress cadangkan supaya kerabu ian bils tuh campur mangga. Haa..akhirnya dpt gak makan kerabu ikan bilis dek kerana sgt terliur tgk dalam blog ini . Now catz dah tau camana rasa kerabu ikan bilis ni..sedap.

daging masak merah

tomyam campur

Kedai ni kedai makan biasa yg terdapat dalam deretan kedai makan seafood/ikan bakar menuju ke Morib. Kalau dari Bandar Banting menuju ke Morib, ia terletak di sebelah kiri jalan, selepas traffic light depan rumah Misbun Sidek, nak tau rumah dia yg mana, senang je, depan rumah dia ada replika bulu tangkis).

Overall, catz suka kedai ni. Sedap, cepat dan murah. Jom makan...

8 comments:

Wahidah said...

mcm best je tom yam ni..aduhai catx..straving seh..:P

axim said...

yeayy akhirnya catz berjaya makan kerabu bilis..hehe

syukur said...

kuatkan lah imanku terhadap makanan yang sedap ini

Beruang Madu said...

Waaaa... good idea lah catz... aku pun nak makan gak lah kerabu ikan bilis campur mangga sebab kerabu mangga pun kegemaran aku... aku namakan itu kerabu mangga bilis... boleh??

Catz said...

hi wahidah,
tomyam kat kedai ni memang bestttt!
jom mamam..

Catz said...

hi axim,

yer akhirnya ku dpt kerabu bilis..sedap..plus dia buh mangga, so double sedap..hiks.

Catz said...

hi doc syukur..hiks...
catz kalau nampak food terus lemah iman...hiks..

Catz said...

hi bear,

hiks..kerabu mangga bilis..oke le tuh. memang best sebab kerabu mangga pun kegemaran ku..hiks..best sgt..
now aku dah tau rasa and dah tau bahan apa dia letak..so nanti aku nak wat sendiri...