Tuesday, July 1, 2008

weekend extravaganza...

Hah....apalah yg extravaganza sgt tu kannn??? Ok..catz balik johor on last weekend..yey,....balik tgk mak abah dan family..
ehmm...kalau balik kampung, tentulah windu nak makan masakan emak..kan..kan..??
Mak tanya nak makan apa..catz kata.."lontong"..hiks...tanpa menyedari aku nih now on diet program...ala....bukan selalu jumpa mak....walau aku suka masak, tapi rindu juga masakan
emakk..
so weekend ni, on sunday only lah..mmg tak amik air rumput....so i ate real food!!

ayam kari

sayur lodeh

telur rebus (sbb mak yg rebus, aku buh juga gambar telur rebus ni)

sambal tumis ikan bilis

ehm..balik je sampai rumah mak, dah siap dah masak..ni kira breakfast lah coz cat sampai rumah mak awal pagi..ehm..kat johor, lontong ni kira makanan sarapan..tapi lupa catz nak amik gambar nasi impit. So semua lauk-lauk di atas di makan dgn nasi impit . Yang best tuh mak buat sendiri nasi impit, bukan yg paket2 beli kat supermarket tau..
p/s: err...noreh jones...ko jgn jeles okeyyy..

Lepas makan-makan dan lepak kejap dgn family, terpaksa beredar sebab nak hantar someone ke KLIA. Hem...so shoot to Muar..then ke KLIA...then ke Bangi pula...

Then, sampai Bangi,
Another family gathering makan-makan... at Bandar Baru Bangi..masa ni dah pukul 2.30 ptg.. lapar. haus dan panas....

and some one was craving for nasi beriyani...so ramai-ramai mkn di Kedai mamak famous di Kompleks Diamond..(lupa apa namanya..)..

nasi beriyani

udang goreng

ayam madu

sotong goreng, acar timun dan dalca

So semua org makan, takkan ai nak tgk je cam pasu bunga kann..so "terpaksalah makan"
sebagai denda..esoknya tuh, aku cuma minum air rumput dan makan epal hijau 2 biji je for the whole day..huhuhu...
agaknya..berapa juta kalori dan kolestrol masuk dlm badan aku on weekend tuh kan...???

9 comments:

NORA SAKURA said...

mencik!
tak jeles oke.mak weekend ni datang nak masakkan aku oke.
yuhuuuuuuuu.

Catz said...

mak dtg masakkan?..abeh ko?.patut mak dtg ko yg masak tau dak..

Beruang Madu said...

larat ko ko abiskan semua tu catz... aku kalau wat memakan kat umah, lebih dari tu aku buat tapi abis semua diorang tapau tapau segala... lupa pulak laen kali kerem salam karo mak bapak eii yor... kapan arok lungo KL

NORA SAKURA said...

hik hik hik hik

aku masak nasik + air + rebus telor

NORA SAKURA said...

wah wah wah beruanggg..

kok kerem kerem salam iki...eneng opo opo ko?..kok serems serems ..keekeke

**nguyu

Catz said...

hi beruang,
aii mmg kuat makannnnnn...so kalau byk tu semua mmg masuk perut aku..hiks..
oh..kerem salams karo mak ku..?..oke...
mak pak ku arek nyang Kl minggu ngarep,..hiks

syukur said...

apa benda kau catz dengan BM cakapkan ni?? tak fahammmm...anyway... makan tu makan tapi portion dia kasi small punya.

Catz said...

apa benda kami ckp?..hiks..tanya lah BM..kami neh jawa sejati..hikhiksss...
tulah..makan2 jugak..tapi beringat2 jugakk..hiks..

mommysarah said...

catz, salam menyinggah. orang johor ker? kat mana?