Thursday, July 10, 2008

Stroller part 2, finally..

Yesterday, i went to Kedai ManjaKu to survey stroller.. (hahaha..tak abih2 lagi citer pasal stroller..hiks).

Stroller at ManjaKu


Hem...cuma tgk2 saja nak banding harga etc..ehm..tak berkenan...entahlah tak berhajat nak pegang atau belek pun..tgk2 sambil curik-curik amik gamabr ( takut2 nak amik gambar..hiks).
15 minit je dlm kedai..kuar..ops..aku pi singgah2 dulu kat pakaian2 baby yg chomel2 dan cute2. Hemmm....cute!

and today..finally..i bought a stroller for my younger sister...sorry kaler tak oren, tapi merah. Bolehlah yer..coz susah nak carik oren yg catz berkenan (mcm le aku yg nak duk dlm ni).
I went to Mothercare with Mimi. Actually this morning i have project review but it was postpone to next week. So i asked Mimi to accompany me. We went to Alamanda Mothercare.
tah..sekali tgk terus berkenan,walau pi 2-3 kedai tetap jugak kembali ke Mothercare and as Mimi sgt berpengalaman with this baby gadget, she advised me on the features, incline lah..roda lah..saiz etc. Thanks Mimi.catz pikir, beli jelah..kalau aku nak research2 sgt, karang baby dah keluar pun tak jugak aku beli. Takpelah sesekali spend for gadget camni (baik tak auntie catz nih??)...sila jawab kuat-kuat semua!!....hihihi.

salesgirl Mothercare sdg menunjukkan cara utk melipat dan membuka dan operasinya..hiks.

The price was expensivelah (for me yg tak tau pasal stroller ni) but i'm happy coz dpt diskaun. So for a good brand sesuailah dgn harga dan kualiti, Mimi said.(aku cam feeling2 beli mercedes hari ni..hihihi). Takpelah...boleh guna lama.
(Nanti kalau ditakdirkan aku dpt anak suatu hari nanti, aku nak mintak yg lagi mahal pulak oke..)

Since aku sgt jakun dan tak reti-reti how to fold and unfold benda ni, Mimi kena ajarlah (i ni pelajar selow)...
Ehm..agaknya camana lah rupa baby yg akan duk dlm stroller ni. Catz doakan adik catz akan bersalin dengan lancar dan sihatlah hendaknya ibu dan baby. Amin.

(hari ni catz belajar few brands of stroller, Maclaren, Anakku, Mothercare, Chombi,My Dear. Cheryy, Gracco, and many more..hehhe.jakun aku nihh...)

And..ada org tuh..dia shopping lagi utk baby dia..amboiiii......tah berapa pasang baju dia beli...mak aih..boronggg....
hiks..untung baby dia...anyway, thanks Mimi.

12 comments:

Mimi said...

hehe mmg besh stroller tu, untung baby yg nak lahir tu dpt aunty misali mcm aunty catz :D

cemana catz? ingat lagi ke cemana nk lipat n bukak stroller tu? hehehehe

Catz said...

yer...auntie misali aku ni tawww..
tah le..aku lupa..nanti aku tgk SOP dia..huhuhuuu

NORA SAKURA said...

mithali??
ala ala keterpaksaannnnn....wakakakakakkakakakakkakaa!!!

nantik,kat engko aku beli yang hok Jusco...hiks..kim salam kat laki ko ek,cakap kat dia.."nora cakap,kalo dia yang beranak,dia nak hok BMW punyer..".oke.

Zuhaini said...

eh.. korang satu opis ek..?
seronoknye dapat member satu kepala.. :)

erm.. brapa ringgit nih..? mesti dkat-dkat seribu gak ni.. :)

Catz said...

hi zuhaini...

kitarang tak satu opis...tapi satu kepala jugaklah..hihiihihi.
berapa RM?...malulah nak ckp..hiks..

Catz said...

hi noreh..
aii mmg aunty yg mithali oke...

ko dah survey ke baju osh kosh segala tuuu????haa.
.beli..beli...kat s'pore sure cute-cute kan...pilah beli cepat..baby nak kuar dah oiiii...

time aku beranak nanti, aku nak hok ferrari oke...kim salam kat laki ko..ckp aku nak ferari punya..brand jusco ke..sogo kewww mak tak boleh oke..nanti baby i dikuatiri alergik oke..ingat tuh..oke.huhuhuuhu.

Shah said...

Lain lak rasanya dtg sini x de gambar makanan :-) Tapi stroller tu memang nampak cute sgt.

NORA SAKURA said...

catzs...
I BELOM ADA LAKI oke.so..lama lagik lah hajat ko tuh "future laki aku @ fahrin ahmad" tuh nak tunai kan hajat ko ek!!

AziBam said...

Catz, baguslah kau ni... memang makcik yg baik... And stroller tu memang ok..cukup function!

Anonymous said...

ko baca ni..geli geleman

http://daniazz6383.blogspot.com/

uwekkkkkkkkkkkkkkkkkk..

uwekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Catz said...

hi doc shah..
don worry, akan ada gambar food akan menyusul..hiks...
lately mmg mcm kurang posting pasal food..akan menyusul..tunggguuu..

Catz said...

hi noreh...
ko nak ek fahrin tuh??..cepat ah amik...tgh kuciwa tuh...ohh..kalau tawen dgn fahrin ahmad baru ko nak bagi aku stroller ferari?? aiyoo...

mak neh..kalau kawen dgn jutawan arab, bukan takat stroller BMW aku bagi..future anak ko yg deret2 tuh aku bagi sorang satu BMW 7 series tawww..pastuh...mak bagi stesen minyak sorang satu..senang nak isi petrol...now petrol mahal..huhuuhuh