Tuesday, July 22, 2008

The seminar, the colours...

Catz attend di Cyberview lodge cyberjaya today..sehari je.
hem...selalu jek catz pi seminar2 cam nih...tapi tak pernah catz wat review ke apa, coz i dont like to talk or write on work. Hiksss....
Tapi..hari ni nak sgt wat entry ni..sebab??..i likeee the seminar..i mean the topic discussed and the colours....(haaa..colour apa tu???)

Seminar on WiMAX broadband

The colours..i likee it! Apple green, white and black...and yess..the apple, how they wrap it..nice!

The speaker pun pakai same theme colours. Nice...??..i likee..

The topic?... yesszaaa.. on WiMAX..another broadband tech..now in Malaysia..will be launched in August ya...totall unwired..wireless le tu.. lebih bagus dari HSDPA, UMTS dan segala streamyx dan lain2 yg seangkatan dengannya. The latest broadband tech in Malaysia oke.
Harga?..lebih murah...so check it out yea..
And i was lucky coz dpt tgk the details about the technology they are using, their facility and equipment etc..haaa..antena dia bagai...

Speaker from Google

Another topic was on opportunities on wireless broadband, from google..interesting!


Food...bestt...minum pagi pukul 8.30, break at 11.00 a.m and lunch at 1.30pm.. the food was yummy..setap..lunch buffet was...wahhh...great..nice food and meeting new friend and had chit cha over the luncht..best.

Goodies...bestlah...dalam beg ni ada pen drive, topi, jam kalkulator, mug, kereta. (err..kereta sport yer..)...
hahahaa kereta mainan je..MOTIFF??? kereta petronas, depa nak promote le tu.....hehheheheh)

9 comments:

axim said...

arus teknologi nih pantas kan berubanh....sumer orang nak cepat jek...

Catz said...

yer..
this is the latest one in Malaysia..negara lain ada yg dah pakai dah..tapi kat this region, baru Malaysia..
baguslah...makin byk persaingan, makin giatlah yg lain2 tuh utk improve service.

Beruang Madu said...

hmmm kalau lah aku jadi Presiden Indonesia atau PM Malaysia aku bagi kat rakyat Malaysia ni yg paling murah yg paling laju sekali di seantero dunia

Catz said...

hoorrr beruang..
aku cadang ko masuk politik lorr..cepattt...then cepat masuk bertanding pilihanraya 13 nantik..
aku kalau ko janji manifesto yg best2..aku undi parti ko yek..
cepat le jadi PM. Kalau boleh aiii nak yg freee jek...hhehhehe...free broadband yg boleh sampai coverege ke ulu kg ke rumah cik kiah, cik senah dan cik tipah ye di Batu pahat sana.

adie-ishmael said...

aku pulak tertarik kat makanan dia jer...ahaks,boley cenggitu???

adie-ishmael said...

aku pulak tertarik kat makanan dia jer...ahaks,boley cenggitu???

syukur said...

WIMAX ?? menarik...thnaks catz for the info.. coming August yek??? have to check it out myself...

Catz said...

hi adie,

suka food eh?..hhehhehe..food dia mg sedap.catz pun suka sgtt.. (hahaha..ni kata2 org kua makan..)

Catz said...

hi doc syuk,

Yup..WiMAX. Di Malaysia nanti nama dia P1. dikatakan better from existing broadband..hehhehe...tapi biasalah..belum guna belum tau lah kan. Currently they looking for tester.percuma. berminat?