Wednesday, July 9, 2008

A stroller..errr...

azibam....kredit to you...pinjam gambar yer...

errrr....
yesterday..i smsEd my sister who will deliver her baby soon...

me: err..aku nak survey stroller yg ko nak tuh....nak yg camana?
she: Boleh tak kalau aku describe nak yg kaler oren, branded dan mahal.Hahaha..bleh?
me: Mentel!

err..i have no idea about stroller..i mean brand, price, colour...i never bought a stroller even for a friend ( i normally gave them a hamper which full of bedak baby, baju, stokin tangan dan kaki yg cute, dan segala baby thingy like botol susu, bekas susu etc)..hiks..kedekutnya aku..hihihi...

so now..i need to do a research on a stroller baby kaler oren..

so last night i was YM-ed with a fren (she's staying in Sarawak, my ex-class mate)..

me: nyahh..aku nak beli stroller..help..any idea
she: ha..beli yg tayar 3, yg biasa tgk tayar 4. Aku kalau beli nak yg tayar 3, roda dia ada lidi
besi, nampak kelass..
me: err..tayar 3?..tayar 4?..apa tuuu??? or..ada beza ek tayar2 ni?lidi?..tayar beskal ke apa ni??
she: yer..yg tayar 3 lagi mahal, kat sini susah nak dpt..yg tayar 3 lagi cantekkkk..
me: ehm....around berapa??
she: mahallah (and she asked me to browse few websites on baby stroller)
me: (aaa....i almost fainted u olsssss....makkkkkk.....mahalnyaaa...cam nak beli kereta kancil
pulak aku rasa)
she: benda2 cam ni mmg mahal..

and we keep discuss on stroller till 12.30 a.m sampai tertidur.(dasatnya kannnn..serious aku ni..)
(1st time in my life lah pikir pasal baby stroller oke.)

And i planned to visit Mothercare at Alamanda after work to survey...ni katanya kedai baby branded..hiks..aku belum pernah masuk kedai ni oke. So jakun me. So i was thinking to get advise from a perempuan gila shopping and i think Mothercare is her second house.
and i show her above photo..stroller kaler oren tuh ( terpaksa pinjam gambar azibam coz i dun find one yg cute cam tuh)..brand Buga Boo yer azibam?

Ring!Ring!

me: mek.. aku nak pi mothercare , survey stroller.
she: haa..pegilah...sana lawa2
me: yeke?..adik aku nak kaler oren, ada ke?..
she: sana mcm2 ada..tapi mahal sikitlah
me: mahal?..around berapa
she : around RM1000.00 kot..
me: Haaaaaaaaaa!!! (satu opis dgr aku jerit oke)....se..se..seribu....?????
she: Mothercare mmg mahal, situ kalau mcm brand kereta tuhkan..cam ko beli mercedes lah..
kalau naka beli yg ala-ala kancil..pi carik kat Jusco ke..Sogo keww..
me: Ya ampunnn (i almost fainted..opsss..aku dah pengsan 3 menets oke.)
me: cuba ko tgk gambar yg aku link tuh (above photo)..around berapa ek..buga boo?
she: woooo..yg ni mahal..ribu-ribu..
me: err...mak nak fengsan kejap yer....
erk...

so my excitement to visit Mothercare turned-OFF..ehm..malas lah....baik aku pi jogging..huhuuhuhu (kalau aku rajin la..)

8 comments:

Mimi said...

gila shopping xpe, jgn gile sudah :D

rileks la catz, beli stroller pun fengsan ke? hehehehe

AziBam said...

Hi catz...ada yg murah jugak no harm trying in mothercare... And if your friend is member can get VIP Price... 10% off. Bila sale pun a lot of stuff jadik murah.... Another place good for baby shopping..Plaza Atria.. Kat atas tu (Kedai dia besar).... Aku rasa quite reasonable price kat situ....

Catz said...

hi mimi..

mana tak aku fengsan tgk rege stroller tuh..cam nak beli kereta..mak aihhh....fengsan laagikkk..

Catz said...

hi Azibam...

hiks....i tak pernah beli benda2 cam nih...so tgh learn the features etc..
susah gak ek...
my fren tuh rasanya ada membership..
i nak survey lah pi mothercare..heheheh..nak tgk2 dulu..
masalahnya nak kaler oren plakss..

plaza Atria tuh kat mana?

AziBam said...

plaza atria kat damansara jaya (Bangunan damansara jaya ni buruk sikit, tapi kedai tu ok), the similar shop ada kat midvalley... aku lupa nama dia, mamos ker, momos ker, momok ker....gitu gitulah

Catz said...

okies...
thanks azibam..
today nak pi mothercare dulu..hehehhhe

NORA SAKURA said...

nyahh..

baru se se se ribu..

donate jerlah duit duit ko nyahh..untuk kebajikannnn.
duit bukan bawak masuk dalam kubur tau nyahhhhhh.hikssss.

sekian,
ustazah noreh jones

Anonymous said...

hye..nak tau tak..stroller kat atas tu bukan brand buga boo..brand dia ialah stokke..memang bagus, boleh pakai dari new born sampai besar. kedai dia ada kat ou new wing 2nd floor, sebelah fos kot, or kat mid valley nama kedai dia mamours.. or nak dpt details pegi kat www.stokke.com.. sy pun mmg nak beli gak..tp nak pilih wane merah or turqoise..dia ada byk kale..price mcm ferrari kot..rm2k plus plus..tapi worth it..nk nk utk 1st baby sbb leh pakai sampai anak ke berapa pun taperk..