Saturday, July 12, 2008

Again...chocolate cake.

Malam Jumaat..
terasa nak buat kek, lagipun bahan-bahan semua dah ada. Dan memang nak habis kan stok-stok serbuk koko etc yg dah lama beli tapi tak habis-habis guna. Maknanya nak clearkan stok dlm kitchen cabinet dan takmo masak lagi pas ni sebab diet, or nak beli stok baru?? hikss.. So...sesambil study blogging, catz bancuh adunan kek, ayak tepung, campur segala bahan...dan...terjadilah sebiji kek coklat lagi.
Pagi sebelum ke kampus, catz hias lah kek ni..free style menggunakan bahan yg ada dlm fridge. Dark coklat, white chocs, strawberry. Apa-apalah kan...dannnn....


tadaaa....


Catz bukan makan sorang-sorang. Tapi dah plan nak singgah ofis sebelum ke kampus pagi semalam.


Nampak tak hirisan coklat tuh. Itu adalah coklat yg catz beli kat langkawi hari tuh, belum habis. Coklat Daim, ada satu pek lagi. Hiks. Catz kuarkan dari bungkusan dia, amik 7 ketul kot, hiris-hiris..ehmm..sedap taw..dlm dia ada karamel gituh..so catz lambakkan je atas kek ni.. So moist-moist, crunchy-crunchy gitu bila makan kek ni!!


sapa makan ni?? Hehhee....(mcm le ada org lain..hiks..aku le tu)..

moist-moist, crunchy-crunchy.

p/s: opis mate tanya..ko buat kek ni ada apa ek?.birthday sapa? Catz ckp.."takde raikan apa-apa..saja."
(actually i'm stressed..bila stress..masak..dan masak...dan masak..)

Jom makan....

HAVE A NICE WEEKEND YEA!!

10 comments:

Beruang Madu said...

Urghhhh... catz, sib baik aku tak jenis rajin bertandang umah ko kan, kalau tak mesti dah abis tempoh diet aku tu berkubur lama...ko pun takleh tension? Kalau tension makan? Eh... ramai juga yg se spesis macam aku ni yer?? aku ingat aku sorang jer

axim said...

wow terer nya wat cake...namoo bukak kedai kek ker??

Catz said...

hi bear..
hiks...aku takleh tension..nanti aku asyik masakkkkkkkk aje.Now makan kuranglah sebab tgh diet..kek tuh aku makan tak sampai 1 slice pon..makan adalah 4 sudu je..then yg lain semua aku bwk ke ofis..heheh...untung budak2 opis aku kannn..
ramai je org cam jenis kita ni..bila tension..makannnnnnnn dan mengembangkan anggota badan.huhuhu.

Catz said...

hi axim,

bukak kedai kek?..ehm..lagik seploh taun kot coz aku bukan pandai sgt pun..masak main-main je..tgh kumpul skill..banyak benda aku nak kena belajar.

suesamsudin said...

wowwwwwww....cedapnya......hmmmm, boleh buka kedai kek camni....hello dear...salam perkenalan....

Catz said...

hi sue..
thanks for visiting my blog yea.
bukak kedai..hehhehehe...lama lagi kot..ni saya buat main-main je..kalau nak buka kedai tunggu pandai buat 100 resepi..ihihik... lagi seploh taun kot..hiks.

Saira said...

Shedap.. Shedap.. Thanks for the cake catz.. Nak lagi boleh? Hehehe.. My never existent diet program allow me to eat without thinking... Ok, you can kill me now.. Hakss.. wait.. I think I do it myself..

Catz said...

hi saira,

sedap?..hiks..nak lagi?..boleh..
jom kita party-party lah kat umah aku.
nyahhh..ko nak commit suicide kewww..jgn lerrr.

~H @ N i ~ said...

Catz hani teringin nk cube ur resepi ni..
nk tnye cam yg aluminium foil tu kite ttp loyang kn.. nak ttp cam ne ek?

zaliza said...

hi catz...
ur blog is simple yet interesting and awesome..
Looking at ur cakes rasa cam nk bake plak..padahal reti masak air dgn goreng telur jer.. =P *malunya!!!

Thanks for your recepi nnt nk try.. Biar bibik pengsan tergamam...muahahahaa

Nak try buat cake gak but kena beli mixer dulu. Mana bagus hand mixer or mixer yg ada stand? nk beli murah2 dulu..try2..

Nice blog.. cheerios..