Tuesday, July 1, 2008

Cik Kiah Photographer


Last weekend masa balik rumah emak, catz singgah pasar pagi di sebuah pekan kecil, tak jaug dr kampung catz. Tujuan nak beli buah dan tangan pulak gatai nak snap2 photo..

Hiks...

Ramai u ols yg volunteer nak jadik model catz..mula2..cat just snap2 gitu jek...kan..pastuh..si abg penjual daging ckp.."haiii...tak nak amik gambar abg keww"
alamak jadik segan lah pulak..catz jln laju ke gerai buah, nak beli limau and longan. So sambil
dik penjual limau itu menimbang buah-buah itu, aku pon snap2 lah gambar buah dia...errr..gambar buah limau dan longan oke..sesambil tuh adik limau tuh ckp " kak...masuk surat khbar ke kak??"..sure dia ingat aku wartawan metero ke..kosmo kew..ekekkeke..
aku ye kan je lah.."a'ah...nak masuk paper..."..
and adik tuh nak aku amik gambar dia...tu dia...volunteer gituhh.....sorilah dik..aku cuma nak amik gambar objek mati..bukan gambar org okeyy...


Yg ni beli 2 kilo..

Buah limau ni pebret abah catz..so beli 2 kilo...

Pastuh catz beredar ke gerai jual jagung rebus..nak beli jagung lah.. anddd..abg penjual jagung suh aku snap photo dia..aku jadik seganlah...so tak snap pun...nak amik gambar jagung pun malu lah pulak...anddd..abg sebelah tuh..penjual ikan bakar sound2.."dikkk.amik lah gambar abang dgn ikan abg ni"..tuh dia..volunteer lagi..tapi aku dah malu lah pulak...kan..terus ku masuk kamera dlm beg aku yg besar cam beg alam flora/beg doaremon tuh....hihihihi..
so kesimpulannya cuma dpt gambar limau je..hahhahaha...yg lain gambar buruks..

and bila aku beredar dr beli jagung aku dgr abang-abang tuh mengumpat aku...ops..

derang ckp " ala..tuh nak pi kenduri kawin lah tuh...photographer kenduri kawin...amik gambar org kawin"...
erk..u olss..rupa mak nih ada cam cik kiah photographer kenduri kawen kewwww.....hikssss....
pegang kamera pon tak betul lagik...hahahhaha....err..logik jugak ek..kan hari ahad tuuu...banyak majlis kawin..

so harus ke aku tukar profesion nih....

agaknya routine aku akan bertukar di hujung minggu...

" Cik Kiah Photographer"....
(gigih mencari rezeki...on the way ke lokasi kenduri kawen di hujung minggu)..hiks..


4 comments:

Beruang Madu said...

Amboi catz... kalau bukan kegemaran dia, gambar satu dua jer.. tapi kalau gambar makanan berderet deret.. boleh gitu??

syukur said...

jangan segan segan catz kalau nak ambil gambar... buat tak peduli jer...hamtammmm saje la.. yang penting kualiti gambar kita tu menarik.. kan??

Catz said...

abg bear..
catz nak amik banyak gambar food lah kat pasar pagi tuh..tapi dah org usik2...aku jadik segan..tuh yg cuma ada gambar limauuu jek...
kalua gambar makanan..mmg aku suka bangett..

Catz said...

hi doc syukur..

saya ni pemalu (hehehe)...bila org usik2 sound2 terus segan nak klik2.
tapi kalau dlm restoran kan...catz selamba jek klik-klik..hiks..mesti org ingat aku jakun tak pernah nampak food..hehheheh..biorlah ek...