Monday, July 14, 2008

Durian....durian!

Semalam..catz ke Seremban. Lalu jalan lama. Lalu Nilai, Labu,Tiroi. Macam best gitu, lalu kampung-kampung, ladang kelapa sawit dan Pekan kecil.

Nyamannya suasana

Yang best tuh..antara area Labu dan Tiroi, ramai orang jual durian tepi-tepi jalan. Ni durian kampung yg ditanam di dusun-dusun dna kebun durian area situlah kot. Nampak ada yg jual sikit-sikit so dari kebun belakang rumah kot. Haruslah...mata aku asyik le duk pandang-pandang durian tepi jalan tu kan. Catz hantu durian oke.

Sebelum kete aku terbabas dek kerana duk melilau mata ku tgk durian, baik le aku berenti.hihihi.
Wah-wah-wah. Tokey durian berkempen suh aku beli sehinggakan memberi aku durian free. Siap bukak kat situ . Dia ckp durian baru jatuh.hik. best. So ai pun melahap makan dgn sopan 3 biji durian (kecik-kecik ye..) secara free dan best nya di situ. (Benda free memang best). Ops ni upacara kempen oleh tokey durian oke. So takkan aku tak beli pulak kan..walauponn rasa dah kenyang mkn yg free tadi.Hihi. Kenala beli ye dak...

longgokan durian..ehm...sedapnyaaa.

catz beli yg ni 4 biji

1 kilo = Rm4.00, so 7 kilo = RM27.00 (diskaun RM1)

ni durian free yg catz makan free tadi. Tokey durian sukaaaa aku amik gambar durian ni..hahaha
Rasa durian kampung ni lain sikit, manis-manis dan ada pahit-pahit sikit. Catz sukaaa....ehm... diet??.. Perkataan apakah itu?

ni pemandangan belakang gerai durian tadi. Tuh pokok durian kot yg tinggi2 belakang tu.

Now durian tuh ada lagi 2 biji, tak tau nak buat apa. Hihihi..malam tadi pun dah kenyang gila makan durian.Sekian.

Tata.

P/s: CATZ DAH APPROVE SEMUA KOMEN-KOMEN. TAPI ELUM REPLY. NANTI CATZ REPLY COZ MASA NOW TAK MENGIZINKAN. ADA MISI FENTING NIH. NAK PI KEDAI BUNGA.AMIK BUNGA AND OFF TO SOMEWHERE. TATA.

9 comments:

NORA SAKURA said...

nyahh...

bunga tuh aku share sekalik..ok dak nyah?..hadiah tuh..nantik mak kirim naik tongkang..ok ker nyah?

axim said...

aku tak makan durian!!!

thegossiplounge said...

bestnye makan dorian (",) nice blog catz

wallpapersdeco said...

hi have a nice day.. looking for wallpapers for your house? or your friends/relatives interested, visit my blog! thanks

Catz said...

hi noreh,
ko nak share..??..hooo..bagozz...bagozzz...mak claim okeh kat ko..
sib baik lah ada bunga kat bandar cheruk nih...pusing2 gua carik florist tau dakk..

Catz said...

hi axim..

tak makan doyan??>.huhuhu...rugi..rugi..sgt rugi..hahhahaha

Catz said...

hi gossiplounge,

than you for visiting my blog...
happy reading ya!

catz miow-miow.

Catz said...

hi wallpaper,
thanks for visiting my blog..will visit urs too..
have a nice day!

syukur said...

wow..banyaknyer durian... tapi memang tak suka makan durian macam axim ..ntahla kenaper..