Monday, August 4, 2008

Arnab..arnab!


Catz went to rabbit farm...this is one of the attraction at Bukit Tinggi Berjaya Resort ni..
RM3 /entry, tapi kalau stay at their hotels, dpt le kupon percuma..free excess to Colmar Tropical, rabit farm, Japanese Tea Garden etc. Normally entrance fees RM16 utk dewasa dan kanak2 RM8.00.

Hee..saja le masuk sini..abeh..nak buat apa lagi kan???
Saja le nak beramas mesra dgn arnab2 ni...u ols pernah tak makan daging arnab???..

Catz pernah...my 1st time was in form 4. My roomate, she brought us food which was look like 'ayam goreng'..and she said.."jom makan ayam gorenggg!!". So my other room mate pun serbu lah..and i also enjoyed the food. But..when we finished it, she suddenly said.. "oiii..korang tau tak korang makan apa tadi?"...so i replied.." ayam lah..ayam goreng.." ..she said..bukannn...tu daging arnab laaaaa.."...and i almost fainted u ols..hantu nya kawan aku ni..kalau dia dah mention dari awal tu daging arnab..kompem aku takmo makan...terbayang-bayang oke..bulu arnab..dan arnab yg cute2..tuh..korang!!! sanggup tak makan???!huhuhu...
Kawan catz tu abang dia memang pengusaha ladang arnab...


ala kucik-kucik..

catz with arnabssss..

hoo..buat apa tuh??..projek gali menggali..



bebaskan aku.... (ni arnab yg dikuarantin...)..dont know why..

Aku rasa, kalau derang buat restoran arnab kat situ lagi best kot instead of tgk-tgk arnab tu je..So arnab2 tua/dah tak cun arnab yg dah tak berapa cute tuh..sembelihlah..buat sate ke..rendang ke...apa2 je lah..hidnag kat pengunjung....lebih menarik kot..kan..(lalu ke ek..kalau dah pi tgk arnab idup..pastu pi makan daging arnab??)..aku kalu dia tak semelih depan aku..berani le kot...hihihi..tolak batu dan kayu jewww...

12 comments:

syukur said...

dari dulu tak blh nak telan arnab untuk makanan sebab haiwan ni cute mute sangat....he he

adie-ishmael said...

hmm...yummie yummie!!!nampak jer arnab2 tu saya terbayangkan sate arnab,sup herba arnab,kurma arnab dan rendang cabai arnab!!!

NORA SAKURA said...

daging arnab??!!

uweeeeekkkk...mak takleh imagine nyahhhhh!

NORA SAKURA said...

btw,mee bandung tuh sedap aaa that day...weekend ni ko balik dok noi kawen?..jom ahhhh...pekena mee bandung tuh lagik!!!..or..if ko balik lalu muor..tapaukan bleh????

AYU THE ENIGMA said...

waaa bukit tinggi.

catz nak tanya, berapa ye penginapan 2hari 1 mlm tu? aritu ayu just pergi but x tido pon. rs mcm worth pergi tdo je sbb x pergi pon tmpt2 kt situ cam rabbit farm ni, japanese tea hse (klu x silap) ngan lain2.

mcm nak pegi lagi :D

Catz said...

hi doc syuk..

ye..arnab2 ni terlau cute utk dijadikan makanan..hemm..tapi kalau dah terhidang and nampak sedap dan takde langsung rupa arnab, aku makan le kot...hhehe

Catz said...

adie,

melampau nya imaginasi ko neh..ko sorang je yg suka makan arnab..org lain sumer ngeriii..x sampai hati nak makan..huhuhu

noreh,
ko never makan arnab ke??..sdaplah..mcm daging ayam rasa dia..sedappp...

Catz said...

noreh.
aku tak balik la..
ada kulia sabtu dan ahad, dari pagi sampai petang..so kenot balik lahhh.
kem salam jek lahh

Catz said...

noreh...ko kem salam jeklah kat depa..mak ada kuliah le nyah sabtu ahad tuh..pai ptg ada kuliah..kenot ponteng wooo..hadir wajib...

Catz said...

hi ayu..
kat sana u can stay at colmar or at hills golf resort ni..
kat hills resort ni....i stay at diplomat suite ke apa tah nama nya...
cost about 450++/night..kalau can get less lah..dlm 300 lebih dpt kot..
tapi kalau colmar bleh dpt kurang dari 250/night..
personally catz rasa tmpt tuh boring.ehhehe..ehmm..utk saja stay jln kejap2 boleh lah..

papamikael said...

Assalamualaikum..

Catz,
Nak tanya siapa boleh supply daging arnab... ada orang kat company I kerja nak cari..

Kami kerja kat Penang..

Daging arnab sedap tau..

Catz said...

Walaikumsalam....

thanks for visiting my blog...
tentang daging arnab tak sure lah..nnati saya check kan..tapi rasanya da.kena carik je..
nanti saya carikan yer
ye...daging arnab memang sedap...hiks..saya pun suka..
cuma tgk arnab tu cute, cam tak sampai hati nak makan..hiks.

catz