Tuesday, August 12, 2008

Hari buah-buahan



Semalam, aku namakan hari buah-buahan... aku dpt e-mail yg hari ni company ni ptg ni nak buat sesi 'makan buah-buahan tempatan'.. sorg bayar RM2 je...hehhehe..confirm rambutan, manggis, durian.kan....kan musim nya...
Dan semalam juga..pagi2 lagi kat ofis ada org bagi aku rambutan dan duku langsat, dua plastik. Dari Kedah katanya..kwn ku itu balik kampung kat Kedah sana...so aku bagi budak2 ofis ku dan aku bekpes+lunch rambutan. Ptg pula..ada org bagi rambutan, manggis dan durian pula...
wahh...asyik makan rambutan je aku....durian lagi dan amnggis. Takde mood sgt le nak makan, tapi dah org bagi, kita amik lah...
so samsl tgk TV..aku mkn rambutan lagi..dan manggis....
ehmm..moga murah rezeki org yg bagi tuh kan....Amin.

10 comments:

NORA SAKURA said...

mek..nak tak buka resto..yg ari tuh..i need partner..now mak dah ada rumahkat JB..mcm best ajaaa..

i need 40K, kira 20-20 lah..

love-n-hate said...

wahh... sedapnya makanan!!

Anonymous said...

sedapnya manggis......pink luar putih dalam....:)).

Catz said...

oit noreh..
ko nak suh mak berhijrah ke JB keww??
cam impossible jek...
so selain share partner..apa peranan mak neh??.tukang kira duit duk goyang kaki kat kaunter ke???.or mak keje kat kitchen nyahh??..dapur manager gituh??
40k?? hiks...sorg 20k?..no prob. tapi without full comitment mak tak beraniii....
laaa..ingat dah abih kisah resto nih??..lom abeh lagi keww??

Catz said...

hi love-n-hate,
welcome to my blog...
enjoy reading ya...
i've visited to ur blog too.u are such a good writer...nice blog anyway..

Catz said...

hi anony,
yes..memang best manggis ni..manis dan putih, tambahan pula..ianya free...hehhehe

syukur said...

waaa buat parti buah buahan pulak kat opis yer... lama tak makan manggis ..hari tu je la merasa kat rumah Abang Bear

adie-ishmael said...

aku makan kulit manggis jer isi tak nak makan...(terpengaruh ngan entry abang bear)

Sha said...

catz, lama sha tak makan manggis. kalo catz ada manggis kat kampung bagi ler sha sikit. itu hari sha ada beli manggis tapi rupe parasnya tak best macam dalam gambar catz tu... huuu... nak manggis...nak manggis... tu pebret sha tu...

Catz said...

hi sha..
aku makan manggis free je..kat kg aku tak taulah..dah tak musim kot..tapi aku tgk tepi jalan dekat round about tempat org jual buah banyak2 tuh..melambak je org jual manggis..
tapii...aiii nak makan yg free..lemak berkrim..hahahah