Thursday, August 14, 2008

makcik....sedapnya kari ikan makcik! (part 1)

Semalam tengahari, catz menerima jemputan utk lunch di rumah seorg kawan...yer..kawan yg akan meningalkan aku...catz dan beberapa rakan lain dijemput makan di rumah barunya. Ni 1st time Catz ke rumahnya. Cantik rumahnya...rumah barulah katakan...
So..sampai je..sebab aku sampai awal, tolong2 sikit..menghidang (hheheh.angkat2 pinggan je). Dia dan emaknya sgt sibuk..bersama dua org anak sedara dia yg comel.
Ni kira mcm jamuan perpisahan...
Menunya ikan kari, ikan goreng, telur goreng, ulam , sambal belacan dan sayur.

Tuan rumah: Cuba korang teka..yg mana aku masak??
All: telur gorengggg!!!!!

hahahhaha...sedaplah telur dadar tuh mek....teringat2 aku...lagi 2 taun baru dpt makn lagi ni...
kari ikan yg dihidang sedap gila....wow..don't know how to describelah..sedap..(aku bukan penggemar kari ikan..tapi aku rasa kari ikan mak kwn catz ni paling sedap dlm dunia lah)..
sedap sgt oke...


kari ikan yg tersangat sedap (paling sedap dlm dunia)

ikan goreng


ulam dan sambal belacan

telur dadar paling sedap dlm dunia..

sayur..pun sedap..teringat masakan ibu

air oren..habis dua jag kami minum

Best je lunch semalam, dengan disertai leh emak kwn ku ini..memang sgt mableshlah rasanya..teringat2 aku..masakan ibu.tentulah best kan....
Habis makan, catz borak kejap dgn mak dia, tanya resepi ikan kari tuh..ye..catz bukan tak reti mask kari, tapi kari catz kurang sedaps..so ni mintak petua dgn org lama yg teror memasak. So Catz dah dpt resepi, harapnya improvelah masakan kari aku nanti.hheheheh
Kami borak-borak kejap..utk kali terakhir perhaps,...taking photo...and aku minta diri sebab nak pi kampus...
thanks frens..nice food..nice company....till we meet again...

2 comments:

Mimi said...

ehem catzz.. mana gambar tangan?? satu pun xde! (hanya nko yg paham soalan ku ini..)

Catz said...

tuuu..kan banyak gambar tangan tuhhh..