Friday, August 22, 2008

sejuk..hujan di bumi Kuala Lumpur

Pemandangan biasa di KUala Lumpur..jem.
Jumaat. Petang.
Sejuk..
pukul 3.40 ptg..
hujan...
lebat..selebat-lebatnya..lebat sangat...! Cats and dogs lah..

sejuk gila...
kami duk dlm computer lab..tgh duk play-play dgn software nih...
yg klako..semua duk garu-garu kepala...
student ada 59 kot..yg dtg about separuh pun tak sampai...yg ramai student2 Iraq..Iran, Jordan etc.
30 minit kemudian..
" Asalammualaikum....assalammualaikum...asalamualaikum"..." Assalamualaikum..."

hah..
kalau dah duk ber assalammualaikum tuh..alamatnya..kosong lah kejap lagik lab nih... student2 Arab nihkan...kalau nak blahcabut pun akan duk bg2 salam kat org sebelah2 dia. So kalau dah masing2 duk ber asalammualaikum tuh..pempaham je lah...cuaca pun tersgt kondusif utk membuta kat labbilik/rumah pun...
sebenarnya..kami dok paham psal software tuh..so dari duk tergaru kepala..terkedik2 belek2 help menu yg mcm
ala-ala tak membantu tuh..baik le masing-masing mengundur diri..hahhaa.
aku pun...dah mcm mati kutu.apa ke menda nih...
Techinician perempuan kat LAB tuh sungguh nampak garang..dia tulis kelas XXXX 3-6 ptg.

Tapikan..pukul 4.15 ptg semua dah lesap...hhahaha.
AKu dan lab mate pi jumpa supervisor, then hujan makin le lebat. Pi minum kat kantin Fakulti.
Pukul 5.30 hujan agak reda dahh....ehmm....balik..

wuuuuu..jem lagik..lelama kepala aku pun jem le..ke azaban nya sesangat lah.Hujan belum reda betui-betui. KL ni paham2 je lah..ujan gerimis pun buleh jadik jem. Sejuk gila oke dlm kete. uuuu..ketarrrr...

bila dah lepas sg Besi baru oke.legaaaaa..
Rasa nak ke gym tapiii dah pukul 7 lebih..penat.
Singgah kedai beli bunga. Kuning.

Hem..kenapakah bunga-bunga kedai ni dah makin kurus atau sedikit saja bilangan kuntumnya satu tangkai. Dulu beli 3 tangkai dah banyak gila. Now...1 tangkai sgtlah kuruss..adakah kekurangan vitamin?..Oh tidak....semenjak rege minyak naik..semua benda akan jadi mahal dan benda yg tak naik regenya akan menjadi semakin kurus dan sedikit bilangannya. Pasrah je lahh.
Nantilah aku beli tanah kat Cameron Highlands.aku tanam bunga sendiri (berangannnn). Eh..mana tau betul aku jadik tokey bunga.
sampi rumah...buh dlm vase. Cantikkk.


Oke. Mari memasak pula. SEjuk.

6 comments:

ijad said...

salam.. tak nak join gath ke..

atty's said...

cantik bunga tuh

kamitaken said...

salam perkenalan..

dari kami di tanah saudi..

Catz said...

salam ijad..

gathering?..tiada kesempatan lah ijad.

Catz said...

hi kamitaken..
salam perkanalan dari saya di bumi Malaysia.
Thanks for visiting my blog.
i'll visit urs too.
happy reading.

catz miow mioaww.
malaysia.

Catz said...

hi atty,
memang lawa..
aku sukaaaaaaaa.
murah plak tuh.