Thursday, August 7, 2008

Restoran Rebung

Ni event yg catz attend last week actually..saja naka letak sini...
actually majlis hi-tea, tapi tak nak lah ckp pasal event ni...cuma nak ckp pasal food je..
Restoran ni chef Ismail punya...terletak di Lorong Maarof , Bangsar.
Hidangan di sini lebih kepada konsep kampung lah utk event ni...tradisional food gitu...makanan org dulu-dulu mcm ubi dan lempeng pun ada...



salah satu runag dalam restoran...ada dua bahagian restoran ni. Satu ruang utk customer yg dtg walk in..dan satu lagi ruang utk majlis-majlis...Cantik suasananya....i likeee..




hidangan...ubi rebus, lempeng, sambal tumis ikan bilis, ikan masin, rendang, pulut, meehun, dll.

Laksa utara/ penang ni sedapppp sgt..sapa suka laksa, you shouild try it at Rebung. Bagi saya, antara laksa paling sedap saya pernah makan. Sedappp oke...sampai now teringat2 walau saya bukan penggemar laksa..mee kari yg sgt sedap

\pulut kuning dan rendang. Rendang daging ni sedap sangat, original rendang.

Ikan masin..to go with ubi kayu or lempeng

kuih muih..pun sedap

hem..i like ubi..


terdapat pengat pisang, bubur kacang dan bubur apa ye..lupa..

chef Ismail, pose cute..hehhe

Sporting melayan tetamunya...

Suasana restoran best, makanan sedap...servis bagus...dtg lah makan di sana..(promote...chef..bagi i diskaun ye...)

12 comments:

bora said...

hi catz,
blog hop sampai ke sini.. hehe

sy nak komen dekat entry ni:
http://catzscafe.blogspot.com/2008/03/pantun-mari-balik-mangundi.html
tapi takut awk tak perasan.. hehe..
my family pun panggi i kak uni.. hehe..

oh.. satu lagi.. suka sgt tengok awk amik gambar makanan tu..
cantik berhias.. hehe..
rajin giler masak..
i take note resipi choc cake kukus tu.. nanti nak try lah.. thanks yer!

keep on updating gambar-gambar makanan yer.. happy jiwa raga tgk gambar makanan cantik-cantik..

salam kenalan .. :)

NORA SAKURA said...

laksa tuh looks menggoda oke.dengan bunga kantannya yang terjojol dan segar ittewww..mak terkesima...wakakakaka.

tuh kan majlis maks maks datin tuh,makan ker they all ubi rebus ikan masin tuh nyah??..

ada tak yg cakap "panganan opo kuwiii,orang mangan aku"..eneng?

Catz said...

hi bora,
apa khabar?
thanks for visiting reading my blog yaa...
hoo..i found another kak uni lah..hehhehe
saya memang suka photography..i likeee..
kaedahnya..lepas masak, letak dlm pinggan lawa-lawa..hias cantik-cantik..and klik2..hahaha...cam tak betui je kan..hehhe..but i like to take ohoto of food..kat mana2 pun.kedai makan ke..restoran..fine dining etc...mmg selamba badak je kuar kamera..hehhehe..

yes..u should try that coklat kek...kwn2 kata sedap..itu bukan resepim original saya...saya dpt tru internet juga..long time ago...
kek tu je yg saya suka buat...hhehehhe...

ok.i'll put more photos...enjoyy!!

Catz said...

hi nyahh..
lak sa tuh memang sedap nak mapuih oke..sedap gilosss....aku suka ....memang mablesh..to die for lah ....
tah ek..aku tak perasan depa makan ke tak..tapi besalah.mkan kontrol2..hahahhaaa..tgk muka ada yg mak datin tuh rasanya asal dr kampung..so takkan ora pernah ketemu ubi godok ye dakkk..

axim said...

CATZ,MEE KARI TU NAMPAK SANGAT MENGGODA!!!BILA NAK BAWAK AXIM MAKAN KAT SINI???

Catz said...

hi axim;

memang sedap makanan ka sini (ikut standard tekak aku lerr)...hehhehe..

syukur said...

ada jumpa the other share holder tak ?? Si Sheikh Muszaphar tu ? sedap sungguh makan cam ni...

Wahidah said...

hi catz..wah looks delicious la catz..bile nk hang out sesama ni..catz stay mn eik???

Catz said...

hi doc syuk,
syeikh muszafar takde masa tu..dia ke bangi...hiks.aku ke bangsar dia ke bangi pulak..sedap..ha ajak le geng2 makan u tuh ke sana...(cth..bear..shah..etc...heheh)

Catz said...

hi wahidah...
nak hang out sesama..jom..(eh..aku malulah..tak pernah kuar dgn blogger tawww).saya di bangi....

adie-ishmael said...

kat malaysia ni sepatutnya kena ada banyak lagi restoran macam ni...aku suka pinggan yang isi ubi tu...nenek and mak aku ada banyak pinggan macam tu.

Catz said...

ismadi,
aku pun suka pinggan2 cam tuh..dulu umah mak aku banyak..now sumer dah takde..tak tau mana...now ni baru terasa yg pinggan2 tuh sgt antik dan berharga serta cantik..