Wednesday, August 6, 2008

Bentong ke Raub, durian ke patin tempoyak..

tata..

On sunday...had buffet breakfast at the hotel ..then after check out, plan something...it was early in the morning..still early...tapi mana ada benda lagi nak buat kan...takkan nak boling lagi..dah la kaki dan tangan aku sakit...
apa kata merayap ke Bentong dan Raub..
buat apa???? caghik duriannn...huhuhu...so durian Pahanggg..here i come.....kalau bab makan....huhuhu..yg sakit pun jadi tak sakittt...gagahhh tuh ke Raub bagaiii....mcm le kat lembah Klang ni takde durian...saja lah..menjelajah Pahang..
p/s: Noreh..ko ingat tak kita pi Raub dgn Tom pi carik location 'Kolam Ikan 'ko tuh...hahahhaaha.......kalau projek Kolam kat Raub tuh jadik sure ko dah kaya raya..dan sure aku dah jadik tokey ikann...hahhaha..and now sure aku tgh blogging tepi kolam ikan...mak dah jadi jutawan ikann....(berangannnn)

selamat datang ke Bentong...

Bandar Raub..

Durian di Raub

durian ku..

so aku pun makan le durian cam nak rak..apa???..diet??..perkataan asing apakah itu??

Bila musim durian ni aku rasa seluruh muka bumi pahang ni dilitupi durian kott..kat ana2 je ada durian..tgh highway, tepi jln, stesen minyak...etc...durian di mana2...huhuhuhu.meriahh..


Dan akhir sekali...kalau ke Pahang tak sah lah tak makan patin gulai tempoyak kan...slurppp.. sedappppss!!!! Hinggan menjilat pinggan youuu....

ok..tata...

5 comments:

atty's said...

adooi..jeles tu ler..catzs asik mkn doyan jer..
re : nasilemak tu rm2..rasanya pagi jer

Catz said...

hi atty..
now durian di mana-mana..so sebelom bulan posa nih..makan le puas2..hhehehhe

syukur said...

memang tak sah melawat pahang tak menikmati masak gulai ikan patin.... kalau nak tahu kan.. kalau sultan Pahang pergi daerah temerloh buat lawatan ker mesti salah satu menu hidangan dia gulai lemak ikan patin ni...

Catz said...

doc syuk..
patin gulai tempoyak ni fevret aku....must have ah kalau ke pahang..
best ek jadi sultan..sure dpt makan yg sedap2..hhuhuhu..aku kalau makan tuh...berpinggan2 makan...fedulik le diet ke hapa..kaang tua2 dah tak lalu dahhhh..hahahaha

bentongboy said...

kat bentong ada 1 tempat kalau nak makan patin masak tempoyak. selepas melalui hospital bentong masuk simpang kiri nanti nampak deretan kedai makan. kedai nya yg 1st (tepi sekali memula sampai)no.20 ngadap padang bola. ramai org KL singgah pekena patin masak tempoyak. kedai dia nama 'Rasiah Bt Mat Tahir' kalau tak silap. dulu ada org genting selalu turun makan kat situ