Wednesday, August 6, 2008

Botanical Garden, Bukit Tinggi

Salah satu tempat menarik di Bukit Tinggi utk dilawati ialah Botanical Garden..
sesapa suka amik gambar bunga..sgt sesuwai lah ye...
Kat sini boleh lah tgk pokok2 bunga dan pokok takde bunag yg menarik, dan kalau nak menjamu selera ada restoran jepun kat sini..

Restoran Jepun


Catzs suka pokok pisang nih..

ni pokok apa..?..sapa tau..cantik sgt..pokok ni menumpang pokok besar..dgn bunga tergantung2




penat le..


Ikan...mcm sedap je kalau digoreng..boleh ke?? (dari dulu aku keep wondering.ikan ni boleh makan takk??)



Itulah bebrapa photo ygb catz larat nak letak sini...saja suka-suka..

13 comments:

PurPle said...

pokok yg tak tau nama yg dok menjalar kat pokok besar tu kan pkok bunga seri pagi... aku nmpk mcm bunga seri pagi la... morning glory tu my theme flower. klu aku ada negara, bunga kebangsaan, bunga seri pg lah.

Catz said...

hi purp..
oh..seri pagi ke purp..cantik..warna ungu2 biru..masa aku tgh duk amik gamabr lain siapa ada org tegur..."pi lah amik gambar bunga yg tuh..cantik...."..hehhe..

Mimi said...

hehhheee seb baik org yg tegur tu memahami ;) waa skill makin lama makin btambah.. caiyok caiyok!

AYU THE ENIGMA said...

boring ke tmpt ni? huhu :P

baru perasan, 1st gmbr catz tu ayu penah posing kat situuuu :P

Catz said...

hi mimi...
ni namaya style hentam dan klik!!

sha said...

hi catz...
lama tak jumpe n tak dgr berita... senyap2 rupe2nye gi ... di bukit tinggi ye... wah seronok nye sha baca cerita catz.. rupenye seminggu sha tak jumpe catz, mcm2 cerita ada.. yg sha suke part kenduri cukur jambul kat kg catz... bestnye.. mesti meriah kan... wah lps ni mesti rumah mak catz bising dgn suara baby... long live friend!

Catz said...

hi sha..
happ reading ya...
sorry..lupa aku nak jemput ko nyahh..
yer..rumah mak aku now ada vunyik uwekkkkk..uwekkkkkk..uwekkkkkk

Catz said...

hi ayu...
rasanya ramai je org yg duk posing kat situ..hehhehehe

syukur said...

cantiknya gamabr bunga tu.. best tgk yang kaler merah ang ang tu.... menarik

Catz said...

hi doc syuk..i oso like the red flowers..i like flowerssss!!!

adie-ishmael said...

bunga yang 2nd last nama dia bunga cina...ingat tak pantun lama, Buai laju2 sampai balik sana,apa dalam baju sekuntum bunga cina...ha tu la bunga cina. Betulkan catz?

Catz said...

hi ismadi..
oh..bunag cina ke..?..aku nama2 bunga ni agak jahil le...aku tau bunga raya je..hhehhehe..thanks for the information.

sha said...

ala catz.. ko selalu lupa jemput aku... takpe ler tu baby family ko kan catz.. aku tunggu ko nye uwekkk uwekkk plak... hee...