Monday, August 18, 2008

Terung goreng bercili

Ada yg tanya....dapur ku tak berasap ke??....eh..mana boleh tak berasap...aku masak tetapp masak.
Ni catz masak mlm tadi. Simple je. Actually nak habiskan stock sayur dlm peti ais.Lama dah terung ni bertapa dlm peti ais.
Ni terung goreng bercili. simple je.

Bahan-bahan:

terung
bawang merah
bawang putih
cili api
ikan bilis
minyak.

Cara-cara:

terung di belah 2 dah hiris pendek.
Tumbuk bawnag merah, bwg putih, cili dan ikan bilis.
Tumis bahan tumbuk hingga naik bau.
Masukkan terun, tambah 2 cwn air. Masak hinggan terung agak lembik. Tambah garam.
angkat dan hidang dgn nasi....nyammm

4 comments:

atty's said...

kita pun suka terung msk camnie..

Anonymous said...

letak belacan sikit lagi sedap kot....
tapi kalau resdung xyahlah...
- michhi -

Catz said...

hi atty...
best ek terung sambal ni..
makan dgn nasi hangat..puhhh..meletopps

Catz said...

hi michi,
memang terangkatlah kalau letak belacan..hehhehe...berpinggan-pinggan lah jawabnya makan tuh..