Monday, August 25, 2008

Cinta baru....

I was thinking to have a small digital camera.
Letih lah nak bawa SLR ku dah..leceh jugaklah..kecuali lah ada specific reason utk angkut kamera tu ke sana ke mari. Bak kata kwn catz, perempuan tak cute lah bawak kamera besar-besar. But that is not the reason why i want a small digicam.
Nikon digicam ku yg berumur 3 tahun lebih tu rosak sebab aku tertumpahkan air teh atas kamera tuh masa duk donlod gambar atas katil.Hahha..
veryyy....laaa...oh ..lepas air teh tuh kering, kamera tu still boleh guna..hinggalah 2 minggu lalu..rosak, tak mo ON langsung. So secara teknikalnya bukan sebab air teh kot dia rosak. aku rasa laaa..

Oh..
Tak larat dah nak usung SLR Olympus tu ke hulu ke hilir.
anddd yesterday, i got this...yey!!!..meet my new love.



it is not the latest canon digicam, but the only wide angle small digicam currently in the market.
with 4G memory card, i could take lots of photo. Apa-apa je lah kan, and 8.0 mega pixels.
Soo...gembira..gembira....
i love my Canon IXUS 8605 IS.
heee..hee...purp and saira..aku dah join kelab u ols.
Catz belum lah explore lagi new gadget ni..tapi dah guna utk klik2 semalam.
Nanti-nantilah baca manual, tunggu tak bz.

Hem..catz akan guna juga SLR tu..takkan nak lupakan yg lama pula..oh.takdelah lama sagt...SLR ku baru baru berusia 2.7 bulan je. Hiks. AKu tetap sayang SLR tuh..sampai bila-bila. Tetap sayang.Takkan ku lupa.Aku tak akan beralih arah.
4 ever.


11 comments:

NORA SAKURA said...

nyah..rega berapa juta nyahh..
mak ponnak satu lah..tak koserr dah aku nak angkut slr tuh

PurPle said...

welcome to the club!
btw, for canon, yes it's the only model with wide angle feature... tp brand lain pun ada gak wide angle tu. ni mesti x survey ni...

Catz said...

nyah..

RM 1299.00

Catz said...

purp..
yeke..aku beli kat fotokem..
aku tanya org fotokem tuh dia ckp takde..soi mak pasrah lah beli canon ni..anyway..mmg lawalah gambarnya..aku pon malas nak survey banyak2 tempat.

Anonymous said...

hehehe...
catz, akhirnya berjaya jugak membawa pulang kamera baru ya... dari ari tu asyik berangan2....
so lepas nie janganlah tertumpahkan air teh/kopi lagi, sayang ooooo.....
umm, kalau cam gini catz kena letak lebih banyak gambar dalam blog, tambah meriah...
- michhi -

AYU THE ENIGMA said...

wahhh kamera baru lagi!!!

tu la,perasan jgk ramai pakai canon ixus ni. nanti upload la gambar dari camera ni banyak2 ye. bole tgk kualiti dan kecantikan gambarnya. mane tau kot2 bole beli, hehehe :P

syukur said...

wow mahalnya harga compact camera ni...tapi nampak sleek dan kecil ajer..senang nak usung kemana mana...

Catz said...

hi michi..
yer..tercapai sudah hajat ku..hheheh.
tapi baru nak belajar guna.

Catz said...

hi ayu..
hehhe..another new gadget..
besttt..ok lepas nih boleh lah tangkap gambar banyak2...

Catz said...

hi doc syuk..
memang senang nak usung...kemana2 saja.hehehe.cute pun cute.

en_me said...

me ingatpun nk replace ixus50 yg lama teww pada ixus yg baru.. bawak dslr eos letih sehhh.. tapi syok ghitewww.. ehehe