Tuesday, August 12, 2008

Patin gulai tempoyak

Semalam sebelum balik rumah..catz pi gym kejap...then balik rasa lapar yg amattt. Tapi tak tau nak makan apa.actually banyak je kedai makan/ restoran dekat area gym dan rumah tuh. Tapi rasa tak de selera nak makan kat kedai...tahlah..rasa weak sgt..kurang air agaknya...rasa nak pitam pun ada..beli air mineral.
Singgah supermarket kejap..kat kaunter ikan nampak ikan patin..hhhuhuu..terus rasa nak masak. So beli sekor yg kecil, suruh dia siang siap-siap balik rumah tinggal cuci je dan bubuh asam. Durian pun ada...ada org bagi...makan sikit, buat tempoyak sikit dan buat kuah durian sikit sebab tak tau dah nak buat apa dgn durian tu.
So akhirnya terjadi lah ikan patin tempoyak tuh, catz bubuh dau kesum..hem..yummy. Terus rasa nak makan banyak..tetiba.laaaaaa...baeru perasan..beras habis rupanya..hemm..mkn cam tu je lah...nyamm..
Nilah masalah aku ni..walau rasa down, rasa takde mood tapi kalau dah dtg angin nak masak..hemm..masak le jugak dlm sedih-sedih ni....makan..dan makan.

5 comments:

atty's said...

sedapnya...

Catz said...

hi atty..
nak ker...hehhehe...ada lagi kat periuk tuh..

Anonymous said...

sure sedap ni...hmm..

Catz said...

hi anony,
ni my favorite dish....memang sedap meletops...(hahahah..kejinya aku memuji diri sendiri..harharhar..)

adie-ishmael said...

alamak...semua ikan sungai suka kecuali patin...budu makan,cencalok makan, petai,jering,kerdas pun makan...tempoyak jer tak makan... alamak!!!