Saturday, August 30, 2008

drama - nya....

Now pukul 4.00 pagi...takleh tidur.

hem..
lately, selalu sembang dgn saira di US..
semalam kebetulan aku ada kat opis pagi, so kami pun berskype.. yg azab tuh..dia malas menaip, so dia bercakap..aku ada speaker tapi takleh berckp coz takde headset yg ada mikropon tuh..
so dia berckp le kuat-kuat..and aku balas ckp dia dgn menaip laju2..azab takkk?? and dia ckp..
"cik kiahhh..pegi ko beli headset yg ada mikropon tuh,..."..
hehhe, satu opis dgr dia berckp dgn sore dan aksi manja ala-ala nak ketiduran...maklumle..sini kul 12 tghari, sana 11 mlm and she is so sleepy and wanted to have a short chit chat dgn aku..
skrip dia.." kak catzzzzzz..kak catzzzzz...saira tension....saira tension...nak balikkkkk...huhuhu"
aku: " eh...ko kat US pun tetaapppppp dgn baju kelawarrr nyahhh...hehhehhe"..
and thank God for the technology..aku rasa cam dia kat Kajang, aku kat Bangi..hehhehe.
so boleh le tgk muka masing2....kannn...

pagi ni...

tritt!trit!trittt! sapa kol pepagi ni??

i was busy packing my things..nak ke campus.and today will going back to home town..JOHOR.
Ohhhh....it was Kak Lily, from JB...oh..she is in Bangi coz having futsal tournement in UPM. she and her team stay at UKM apartment...
laaaa....napa tak kabo nak dtg Bangi??
and aku cam lipas kudung bersiap nak pi jumpa dia..coz she said her team will have breakfast somewhere in Bandar Baru Bangi.
Masa aku turun dr rumah..aku kol lagi, she said .."aku bekpes kat dgn shell Bangi"..
so aku pon berkejar ala-ala dlm drama TV tuh kan...nak kejo gepren kat airport yg nak berhijrah keluar negara gitu (adegan ni selalu ada dlm drama, tak kiralah cite melayu ke, hindustan ke, omputeh, drama korea dan sebagainya kan..). Dan biasalah..time kecemasan gitu, ada je halangan. JLn slow coz kontraktor Syabas tgh korek2 jln nak tanam paip ke apa tah...
eii....
aku kol ka Lily.."aku on the way, dah nak sampai" and she replied.."Bas aku dah nak jalan"..
and aku try cilok2 pecut sampai kena honk...i dlm kecemasan oke...tolong bagi laluannnn!!!
Tak kira...nak jumpa jugak kak Lily..
dannn...
ketika sampai dkt shell..bas dia dah jalan..and she call me" catz..bas aku dah jalan..ko tgk..bas UTM"..and i'm driving behind the bus actually..kejar bas tuuu!!!! and wut to do..they rushed to UPM for the tournament..sedih oke..and she said ."takpe..aku pegi belakang...dpt tgk ko pun jadiklah.."...so dia pun pegi le ke seat belakang dan melekapkan muka dia kat cermin bas tu sambil lambai2 aku..we talked about almost 10 minutes..boleh bayangkan tak..aku dlm kereta mengekor bas dia and dia dlm bas tu..kami dpt tgk muka masing2 dan berbual..tapi duk dlm kenderaan masing2 sambil berckp dlm tepon...veryyyy the dramaaaa swasta..ada ala-ala unsur cam drama melayu/korea/hindustan tak??
I miss u kak lily..
she is one of my good fren when i was study at UTM skudai. Kami teman sepermasakan..hehhee.. aku selalu juga tumpang makan rumah dia...and kdg kami masak sama-sama....ehm.teringat le aku selalu lepak umah dia and sampai kdg tuh kena sound dgn housemet dia coz suka ketawa mengilai-ngilai..hingga kini dia masih di UTM..bekerja di sana.
hihihi...
and she will be back to bangi late afternoon..and aku kena balik ke johor..so tak dpt lah jumpa dia. Nak pi UPM tgk dia main, tapi aku kena pi seminar then ke campus pula...aduhhh..
sedihnya....dekat 10 tahun tak jumpa..and now jumpa muka melekap kat cermin bas je..
aaaaa...
takpelah.
kalau ada jodoh tak kemana...kan...
lambat laun berjumpa juga.
good luck kak lily.

3 comments:

Wahidah said...

seronoknya die nak blk kampus blk yea...salam ramadhan n happy national day sis

atty's said...

aduh catz..betui2 cam drama hah..
sedih lak bygkan kalo kita dah tak jumpa org tu 10thn..
lepas tu dpt jumpa cara gitu..
insyallah ade rejeki jumpa lagik

lilysuria said...

hi Roha... miz u so much!! muah muah. dah lama aku tak singgah sini. Tak sangka ko masukkan gak entry nih. Terharu rasanya. Thanks sbb berusaha utk jumpa aku walaupun kita cuma lambai drp kenderaan memasing. Dun wori nanti kalau aku naik KL, aku bitau awal² eh... slamat berpuasa & sambut raya!