Monday, August 4, 2008

Come dine with me ..lunch on Friday

Catz buat jamuan makan tengahari on last Friday.. jamuan sempena nak makan ramai-ramai sebelum Saira dan purp fly.. so jemput beberapa teman lain. And this would be the last makan-makan with Saira at my place lah...thanks to all frens who joined us..

So i cooked alone on Friday morning...when Saira call 'nak bawa apa?"..i said..beli buah je..
i bought all the item a day before..and guess wut..??... khamis mlm Jumaat tu black out..huhuhu..
i'm worried coz dah beli ayam, kalau black out sampai pagi haruuu...abeh la ayam aku..
But Alhamdulilah..it was not long..40 minutes later, everthing back to normal...
except..on Friday tuh.TNB buat kerja apa tah..the elevator was not functioned..end up tetamu ku kena memanjat tangga naik ke tingkat 16..(sure rasa cam nak mapuih kan..ekekekke) ..bukan salah aku taww..pi marah org TNB sana..sorry to all..hiks..
Lets see the food i prepared for them...

Mari makan...

potato saladgarden salad

tempe goreng with sambal kicap

udang tempura

mee kari
kuah mee kari

keropok lekor (yg ni beli)


kek coklat

drinks..sirap limau dgn sparkling grape

the chocolathy cake..yum..yum..

ice cream dessert...yg ni shelly bawa

buah angur dan mata kucing serta sparkling grape saira yg bawa.thanks ya.

buah nangka

Selain tu ada puding mangga dan kek pisang..purp bawa. thanks juga kepada kelly, aku lupa dia bawa apa...hiks...juga to rocky...thanks all....best makan dgn korang...kena tunggu next 2 yearlah baru dpt mkn reramai dgn u ols mcm ni..To saira and purp..GOOD LUCK!
Food banyak lebih..so asked them to tapaw..terutamanya kek coklat..Alhamdulilah habis.kalau tak.sapa nak mamam kek tuh..
Nasib juga lah time derang balik lift dah OK...

17 comments:

AziBam said...

eh roha... aku show kat laki aku blog kau..dia dah set benchmark perempuan melayu kena masak macam ni...

Catz said...

hahahhaa..ye ke azibamm...ekekkeke..
ala.ko pun teror masak apa...hhehhe..
siap ada benchmark tuh..hiks. dia paham ke aku tulis dlm bahase melayu nih...hiks..

Beruang Madu said...

Ya rabbi Catz... banyaknya... kul berapa ko start masak? kul berapa ko abis masak? kek kek tu ko buat semua... kenapa tanak jadi chef?? Rm40k tau tak gajinya... kenapa kenapa kenapa???

paling penting...

kenapa tak jemput aku sekali...

AziBam said...

laki aku tak tahu ..tapi..aku transalate..tapi gambar2 tu memang mengeliurkan

PurPle said...

TQ catz! berbaloi naik tangga sampai tingkat 16. rasa mcm nak lg lah kek coklat tu... hiksss... & tempe goreng sekali...

Catz said...

hi bear...

aku maska takdelah banyak..kek tu aku sediakan malam. so pagi tinggal bubuh topping coklat je..tapi amik masa gak buat benda2 gini...
then buat kari tuh utk kuah mee..udang tuh aku celup je dlm tepung tempura.....
aku..jadik cheff??
sapalah yg nak amik aku jadik chef wehh....
tapi rang gaji memang menarik...uiiii..40k...uhhh....banyaknyaaaa,,,
sampai tak reti kira aku...huhuhu..
hehehe..ni party utk org perempuan je..lelaki time solat jumaat masa tu..hehhe

Mimi said...

catz, aku takbuat-buat lagi post pasal nie.. sowie heheh.. esok aa..

kalau nak tau, malam tu gua sakit kaki, denyut2 sobs2.. seb baik bgn pagi okehh.. hehehe

AYU THE ENIGMA said...

parti utk pompuan je? uuu.. saya pompuan jgk.. ahaks..

nampak setapp and mau ialah tempe, udang (nmpk fresh gitu), kek choc T_T dgn potato salad. huhu... sedapnye..... T___T

Catz said...

hi purp..
hehhehe..sori le yek...mana aku tau TNB nak wat kije..
kalau nak kek itu..boleh tempah kepada ku..secara online pun bolehh..wakakaka...eh,,ko suka tempe ke purp??

Catz said...

hi azibam..hehhe..jom makan...yg mana menggiurkan tuh..

Catz said...

hi mimi..
sakit kaki?..hehhehe..sowy ekk....
hope u enjoy the food eh..

Catz said...

hi ayu...
kalau dekat sure saya jemput..u kat mana ek?
hem..resepi food2 tuh semua dah ada kat entry yg lepas2..kalau rajin selak2 le..kalau teringin makan boleh buat...hhehehhe

atty's said...

sedpanya kek choc..tuh..

Catz said...

hi atty?..nak ke..buleh tempah kalau nak..hehheheh

AYU THE ENIGMA said...

hehehehe...

dekat s.alam *pergh x malu*

tapi tu la, kek tu tempting giler. coklatnya merata2. huhu.. untung depa2 yg nak pergi oversea tu. hehe..

Catz said...

hi ayu..
maye one fine day i could make it for u..kek coklat..hehhee

Saira said...

catz.. baru ku jenguk blog ko ini.. aku sangat sibuk duduk di kg ni.. Nanti i buat entry ni yer... Thanks..

p/s: 10 hari lenguh tau! Hikss..