Sunday, August 10, 2008

Campus univ on weekend

A very long weeekend..
i went to campus...to attend my weekend classes...aaaa..
from 8.30am-5.00pm.
woke up at 6.00 am (on saturday ....aaaaaa)
So gigih drive pukul 7.00 dah kuar rumah..takut jam ke apa kan..
Tak sempat nak breakfast, so minum je 'air rumput'..
kenyang le jugak...

The class finally started at 9.00 a.m after waiting for other classmates..maklumlah..ada yg dtg dari jauh kot..so mostly part timer....dan lebih separuh kelas students dari midle east.
Hari ni belajar satu subjek je..dari pagi ke petang...aaaaa...azabbbs lah jugak..

dalm pukul 11 lebih, lecturer tuh leh tanya... " ada sesapa nak break?? 5 minit keww?.."..sabo je la..so menderu lah class mate aku kuor kelas kejap..(nasib baik aku bawak gula2 dgn air mineral, kalau tak sure aku dah tombang tertidur..kuikuikui..)

Tapi, tengahari dia bagi break 2 jam..pukul 12 sampai 2 ptg..yuhuuuuu!!!! erk...nak buat apa 2 jam ni..nak pegi lab malas pulak..panas lagi pun..
hooo....ke gerai konvokesyen....yeerrr...makan..jalan2 kejap..laparrr!!
Hari ni hari last konvo katanya..oooo..so haruslah jalan2 kan..sesambil gi makan..aku pun mengada pi drive round2 kampus jap..i tot nak park memana pi gerai konvo dan banyak juga gerai2 makan yg buka sempena konvo...laaaa....parking azabbbb...sumer penuh..padang pun dah jadi parking area dahh...dgn pak guard duk prittttt sana..prittt sini tiup wisel suh jalan (dgn isyarat tangan dan muka ala2 kegarangan)..tak leh berenti...oke..last2 aku balik ke fakulti..park sana..and jalan kaki..mak oiii..tgh panas2 hazab ni (ehm..neraka lagi panasss)...so melintas2 le aku ke Perdana Siswa...

Lalu depan dewan utama ni...sesi pagi konvo baru habis kot..menderu org kuar dewan..ibu bapa dan pelajar2 yg berkonvo...meriahhhhh...teringat aku konvo dulu...hihik..

So aku proceed pi makan dulu..makan apa tah..aku mintak lain di bagi lain..mcm sup fish cake..ada ayam, ada fish ball dihiris2..apa tah nama food ni..makan je lah..yg fenting murah..lunch aku RM2.00 je..hahhaha...

Pastuh beli air utk diminum semasa berjalan melawat gerai konvo..huhuhu..panasssss...
Dah lah sorang-sorang..adalah terserempak dgn class mate aku.tapi tak kenal kan...so jln le sorang2...

Ho..cute-cute pulak..

cute..

gerai jual kurma

kurma muda

ala tomel-tomel

gerai tudung dan perhiasan wanita

gerai jual beg dan accessories

mari beli..mari beli...adik ni student..part time je kat sini...dia beriya pujuk aku suh beli bear2 tuh..hihihi...takmolah..malu nak bawa...heheeeeee
Hari last ni..semua benda di lelong2...kira nak abihkan stok lah.so aku terbeli lah juga beberapa benda..hehehhe..

Pukul 2.kelas bersambung...pukul 3..muka sumer dah layu semula..ada student arab sebaris dgn aku.selamba jek membuta.....lecturer tuh tak koser nak marah lah kot..sebab dah dewasa...bukan budak2 nak dipiat tinger tidur dlm kelas kan..
lamanya tunggu pukul 5...azaabb...
pastuh.....kul 5 dia banginya kami sebeban assignment yg nak kena hantar next week...duhh..
tapi yg besttt "KELAS AHAD BATAL!" yahooooooooo......

utk meraikan hari panjang nih...masa balik..aku singgah mek donel...beli ais krim...kekekke..poyonya aku ni...

10 comments:

syukur said...

mak oiiiii.. kalau straight sampai 3 jam tu memangggg azabbbbb.. he he

Faisal Admar said...

wah kurma muda tu sedap wo...
last year bos kasik untuk buka pose... sedap!

NORA SAKURA said...

kejinya kedai kurma tuh..siap tulis "no testing" ..wakakakak...

Catz said...

hi doc syuk..
memang azabbb...tah berapa kali aku tertidurr...sib baik tak berdengkur dlm kelas...

Catz said...

hi faisal..
sedap ek?..rugi pulak tak membeli dan merasanya..

Catz said...

hi noreh..
abehh..kalau dah setiap pengunjung rasa satu...tokey kedai tu melopong jek laaa...sumer abih je masuk free2 je dlm perut org..

NORA SAKURA said...

kwn aku tanya..
ko makan product herbal life ker?
dia nak tanya,berkesan dan tak bahaya kerr..(pompuan tuh kat jopun sana)

adie-ishmael said...

kurma muda suka juga,rapuh...
Perdana Siswa tu kat UM ker atau UKM? dah lupa la...saya dulu blajar kat UM,konvo 1995...tua dah,sampai lupa perdana siswa tu kat mana?

Catz said...

hi noreh..

mililea lah..bukan herbal life.
MILILEA hokey.

Catz said...

hi adie..perdana siswa kat UM lah..
u grad 1995?.hahahah..aku baru budak2 masa tuh..baru masuk U..
kurma muda sedap ek?? apa rasanya ek?..manis?? tak pernah makan lah..