Monday, August 11, 2008

Asam pedas ikan duri


ni masak last friday...ikan duri. Lama dah tak masak ni. Dulu mak yg suka masak ni..so bila masak hari tuh,teringat kat mak...
oh ya..semalam call mak..mak cerita rumah jiran sebelah kena masuk pencuri..yg hangen tuh..pencurik tuh amik kerusi kat anjung rumah kami utk panjat rumah jiran..sempat pulak tu pencurik tuh round rumah mak catz amik kerusi usung ke rumah sebelah...tah hapa-hapa punya pencurik...kesian jiran kami..hilang duit tunai yg agak banyak juga....hem..tak pasal2 kerusi rumah mak aku pun dipaksa subahat oleh pencurik tuh...hantu tull...
hemmm...

4 comments:

axim said...

pity ur neigbour...sib baik umah mak u tak kena..erkkk tak kena tuduh kaa??

NORA SAKURA said...

hoo...keji sangat tau nyah perompak tuh...
mesti dia dah ronda rumah kita tauuu..dah lah mak ,abah,Syukri pegi rewang rumah Cik Yah,aku sengsorang lah time tuh...suree dia telah meneropong aku tido depan TV tuh kan..keji lah!!
bila cik Ijat tuh mai rumah kanpepagi buta,aku of course lah tengah membongkang lagik depan TV tuh kan.
Abah terus kejut aku,tanya ada barang ilang ke idak..terus aku gelabah bukak handbeg bagai (handbag tuh kat sebelah aku tidor,suree perompak tuh nampak bag merah aku tuh tapi ala-ala kempunan nak ngambik lah kan,wakakaka!sbb takleh nak masuk rumah kita kannn),sib baik all ada...passport pon adaaaa.handphone 2 bijik ada....huwahh..legaaaaa aku.dah lah mak membawak "hasil tuaian" yg agak banyak sbb nak membayor segala hutang piutang mak nehh kat bank..
sapalah pencurik tak guna tuh ek!.

Catz said...

hi axim..

tulah...kesian kan..jiran aku tuh. hahhaa..ulah kompius jugak aku kot2 lah kami pulak yg kena tuduh..masa tuh mak dan abah dan adik aku sibuk kat rumah makcik aku sebab ada kenduri kawin..rewang sampai lewat pagi...humm...sure pencurik tuh dah tawaf2 rumah aku...huhuhu

Catz said...

hi noreh..
kenyang lah pencurik tu neropong ko tidor..wakakakaa...tah camana lah gaya ko tidur depan Tv tuh kan...
hemm..seb baik semua kunci yer?..nampaknya kena extra precaution nih.bahaya betullah..