Monday, August 25, 2008

I'm NOT a shopaholic


Sunday..
yeah..
as usual...
to my weekend class.
Presentation session...again!
As i already presented mine on sat, so hari ni jadi penonton je lah.
hem..sekejap dengar pasal robot (design tangan robot), sekejap dgr sistem roket, sekejap dgr pasal sistem kapal selam, sekejap dgr tajuk/topic yg tak leh nak ingat dan tak paham pun apa bendanya...
terseksa sekejap aku rasa. Bukan sebab apa..hari ni Ahad lah..next week dah puasa. Mega Sale di mana-mana. Huhuhu. Otak ku dah merewang-rewang ke mana tah..dah le sampai kelas lambat. Ada road blok kat highway. Respeknya kat Polis Malaysia..rajin buat road block hari ahad yg membuat aku tensen lah jugak. Merangkak kat highway. Dah lah bayar tol mahal.

Akhirnya...tak sampai sejam, setelah sign attandance, aku fly kuar kelas. Dgn taktik sama mcm semalam.hehehe. Cool. Menonong.
Actually lecturer tak kisah pun..ramai je yg dtg kejap pastuh balik.


Mega sale!

Task pertama. Went to Mid Valley Mega Mall.
1st..bought Canon camera at Fotokem. Yahooooo!! akhirnya wish list ku berjaya dipenuhi. Lama jugak kat kedai tuh. Lapar......went to Chilis for lunch.
ANddd..seee..wut we ordered..

dessert...sedap yang amattt. Next time mesti order ni. Perfect!
I'm NOT a shopaholic..yes! I am NOT. Haha..Catz dpt 3 beg ni. Boleh reedem bag ni if u spend cash at least RM250 in a single receipt. So kalau aku pecahkan2 jumlah spent on sunday tuh, patutnya at least dapat 14 beg ni sepatutnya. Tapi dia ckp, kalau buat mcm tuh alamatnya bankrupt lah depa..hehe. So satu receipt satu beg. Dalam bag tuh ada air mineral, wet tissue, face tissue, etc. depend pada stock yg depa ada. Barangan tuh dari Watson etc.
So dptla ku isi, segala barang yg dibeli. Telekung aku pun ku sumbat gak sekali dlm beg ni.

So selain mid valley, haruslah ke The Garden. Went to Marks & spencer. Beli jeans and slack kat sini. I love M&S coz they have saiz for petite cam aku. So tak yah le nak pi memotong menjahit bagai. Senang.
Hujan turun mencurah-curah. Lebat gila!
Then berpatah balik ke Mid Valley, pi beli crocs. Then beli handphone. Lucky jugaklah jumpa booth Sony ericson. Ada promosi. Dan terpedaya jugaklah dgn kata-kata amoi2 comel tuh ..
" Beli Sony Ericson CyberShot, anda berpeluang setiap hari memenangi cabutan bertuah TV LCD 42 inci"..gitulah lebih kurang. Lepas bayar tuh siap dia ckp.. "kalau hari ni u je yg beli cybershot ni...so u akan menang."..ahhahahaha...ada harapan ke??.Non-ado nya lahhh...
Tapi kalau dpt mak dah plan nak benamkan kat dinding apartment tuh..hhehehe...berangann.
Pastuh..pi kuar masuk kedai lain. yang azab tuh kan.,..tiba-tiba Mid Valley black out! so kebanyakan kedai bergelap. Napa ek?..substation bwh building ni ada problem ke apa??
Baru last week aku mensurvey2 substation bwh Mid Valley nih. Huhuhu. So ramai le SA yg duk bersidai depan kedai masing2. Tuan2 kedai sah2lah tensi kan. Dah le org tgh ramai. So masing2 keluar dari kedai lah...tokey kedai gak yg meroyan tension. Abeh..pelanggan nak tgk tanda harga tak nampak camna nak beli kan??..kan??? Nak-nak kedai yg guna system online...camana kan.
Tapi tak semua blackout. Hypermarket cam carefour, jusco etc tak black out. Ni yg single2 outlet je yg problem. Ha...sah-sah ramai yg mengalami meroyanilitisitensionist.
Pi maxis centre, ada urusan. Tetiba je electricity dah OK. Kalau tak sure takleh berurusan. Kan semua tuh guna online sytem kan. Tuh pun kena tunggu kejap..nak up-kan balik system.Huhuhu.
Pastuh sambung soping lagik...
Nak beli apple donut tapi cancel sebab beratur panjang gila.. laa..tak habis2 lagi ke demam Donut kat Malaysia nih....
Pukul 6 balik. Jalan clear, tapi nak masuk tol Kajang Jem. Uhhhh....nasib baik sempat solat Asar coz sampai rumah lewat jugak la....
Aku dah rasa penat gila.
Dari 10.45 - 6 ptg berjalan dlm MV dan Gardens. Mau tak letih gila. Malam tgk TV..sambil mengemas.

Hasil tuaian..

So my wish list almost completed.
Compact digicam
crocs
zoom lense utk slr

8 comments:

Anonymous said...

OMG!!!......
Melihat "Hasil tuaian" itu boleh buat saya pengsan kejap....
hahahaha....
- Michhi -

Saira said...

rm250 satu beg tapi ko boleh dpt 14? mean ko shopping rm3500??? Wei.. kaya ko cek kiah.. hantaq kat aku duit sikit.. hikss.. paling aku nak sekali.. please hantar kad kedit hang kat aku.. hehehe.. aku nak beli kete.. HAHAHA!

Catz said...

hi michi,

jgn le fengsann..hiks....
dah makan ke belum nih...

Catz said...

saira,

mak antar kereta terus kat ko..nak tak nyahhh?? kete sepot lagik.
hehheheh....
eh..kat sana kereta ratus2 je pun boleh dpt kan??
berapa ratus nak??..mak benk in...hhehehheheh

syukur said...

begitu kontra sekali tajuk entry dengan hasil tuaian.. he he he...sila jelaskan !!!

AYU THE ENIGMA said...

wow O_o

dasatnyer shopping huhu :P

Wahidah said...

amboi shopping sakan na...:P

Catz said...

hi doc syuk...
errr..errr...errrrr..

hi ayu,

hehe..sesekali je...before poser ni.


hi wahidah,
mega sale!!...hehehe