Monday, August 25, 2008

Sabtu....tensi dan lapar.

Sabtu yg jem gila...hujan lebat

Hari sabtu...
went to my weekend class..
presentation project actually..
tensi jugaklah hari tersebut...
kelam kabut bagai...
aku lambat coz duk ralit meng alter slide presentation etc..

Haa..Alhamdulilah tak jem.. dari rumah ke dewan kuliah smooth je..
turn catz ptg..
So dr pg sampai tengahari tgk presentation sementara tunggu turn.
Tensi. yup..tensi lah jugak.
And...
trittt!

Noreh sms-ed,

" Nyah...aku pi pasar..tapi takde tempoyak. aku dah kuarkan ikan patin dari peti ais nak masak tempoyak. How ek? "

aku reply..

"ko nak sgt makan ke?..ko pi beli durian, asingkan biji, buh garam dan gula sket,dah jadik tempoyak. Ptg ni ko gunalah utk masak patin tempoyak ko."

Noreh replied,

" betui nyah..kat pasar takde tempoyak..aku tanya sorg pakcik tuh..and pakcik tu buleh sound kuat2..'pakcik tak juai tempoyak,oiii...sapa ada jual tempoyak..budak pompuan ni carik tempoyak.'...satu pasar minggu tuh dgr."

wakakakkaka...haaaa...haaa..malu ko..padan muka...wakakakkaka...kuikuikuikui.
Seluruh JB takde org jual keww??..kalau ko berjiran dgn aku..boleh amik kat dlm peti ais aku tu haaa...
Aku dah lah tensi memikir pasal project presentation ni...buleh dia buat lawak tempoyak pulak dgn aku..siot je.

Tengahari tak pi lunch..pagi je ku minum 'air rumput'..oklah..takdelah rasa kebuluran sgt. Lunch time tuh.takde mood nak pi lunch..pi makmal...study sket.
Aku tau.ptg ni sure ramai yg tuang...sesapa yg dah present lagilah...sure dah fly balik..hehhe.
Memang betul pun..ptg dah ramai yg lesap..hujannn.
Lepas present..around 3.30 ptg..catz rasa nak balik.tapi dgr hujan lebat gila kat luar dewan kuliah..fuhhh....
Hem..dah le duduk depan sekali...takkan nak fly depan lecturer..
So dgr le project presentation org lain..
wah..wah..wah..
Canggihnya project sorg budak arab tuh. the design of Anti colliding system for unmanned air craft....
pastu presentation dia siap ada video aircraft yg banyak2..tuh dg pelbagai formasi...ni aircraft utk tentera yg diguna utk tujuan yg berkait dgn pertahanan negara..interesting. Lecturer pun sgt impressed le dgn analisis design sistem dia...sgt teliti..coz kalau ada 1000 aircraft pun, satu pun kenot fail..mesti accurate gila system dia. Aku yg tadi nak mengantuk pun tak jadik mengantuk.

Sebenarnya time ni dah lapar gila...nampak gaya kul 6 pun belum tentu habis ni kelas ni..
pkul 4.30 ptg....aku rasa nak balik. Sure jem...hujan kan..so kalau aku balik pukul 6...mlm karang baru sampai rumah. Time lecturer duk ralit komen presentation budak Iraq tuh aku konon2 pi toilet. Kuar dgn muka cool..petuanya..masa dtg jgn bawak beg besar-besar. Bawak thumb drive, kertas 3-4 helai.Pen sebatang. So bila nak kuar takdelah nampak sgt ko mcm nak balik.wakakaka.Ni lab mate aku yg ajar (ala..x yah ajar pun sumer org tau..hehhe). Dia lecturer. dia ckp...ko kalau nak baik cepat, dtg kuliah lenggang kangkung je..bwk kertas sehelai..pen satu. Pastu kuar dgn muka selamba konon2 pi toilet. Tapi make sure ko dah sign attandence. huhhuu.

Keluar dari kampus..fuhhh..jemm sket depan Mid Valley, Pastuh smooth dah. tapi nak masuk tol Kajang..ya azabbbb....jln menghala ke KL pulak jemmm gila..aku rasa dari Bangi - sg Besi mmg jem. Nampak mereka sgt selow. Fuh..mngkin penangan MAHA kot...hujan pulak tuh semua jem.
Aku stucked nak masuk tol kajang lebih dari 35 minit. Makkk..laparrr..
pastuh ada lah org tuh sms ..
" Burpp...kenyang aku makan gulai nenas kuning campur ikan masin"..
hhaaaantuuu...(aik...kata nak masak ikan patin?)

So lepas tol aku pecut pi mall kat bangi. Makan...pi RASAMAS ..eh yeke eja ni..aku bukan penggemar mknnn kedai ni tapi tiba2 aku rasa food dia sedap gila.hehhe.sebab aku lapar tahap gaban kot...
pastuh beli brg dapur...Balik. Penat.



slurppp.Nyammm nyamm....

2 comments:

atty's said...

lama dah tak gi rasamas

Catz said...

hi atty..
jom dating kat RASAMAS..
i belanja nakkk tak??