Thursday, August 7, 2008

Boss...LV??


Hemmm.. watched SATC 2 days ago..nice movie (mcm takde perasaan je kan komen aku ni..)...
Oklah..very dramaaa.... entertaining.
And di ofis.. my frens and i were on skype.. we chit chat about the movie andddd..keep talking about the LV bag... and i wonder..how important LV bag to my frens who keep talking, dreaming to have one..
and..i asked my self..do i want an LV bag?? i was hardly thinking (mcm takde keje kannn??)...do i need one??

and i asked my frens who keep berangan to have LV bag...
me: is that important for us as women to have this LV bag and why?
she: eiiii..aku memang nak beg LV nih...aku berangan dah lama dah...kelasss tau dok pakai LV nih..
me: bagilah aku reason kenapa nak pakai LV (mesti kwn aku ingat aku ni pompuan gila tak normal.
she:prestij, mahal..org akan impress..cantik..quality...semua org nak pakai beg ni
me: cantik???
she: cantik tau dakkk..kelezzzzzz. aku kan kalau bos kata, siapa jadi pekerja terbaik/cemerlang akan dihadiahkan beg LV, aku lah org yg akan keje sungguh2..keje cam nak rak..ko??
me: aku akan duk goyang kaki je kalau hadiahnya bag LV..tah...
she: pompuan ni mereng kot huhuhuhu..apalah ko..

yea..thats me.. aku kalau org nak bagi beg ni tanpa sebab,,saja2 nak bagi aku amik..hahahhahah...ada keww???
tapi best jugaklah SATC ni..aku mcm dah terpengaruh jugaklah...bestlah kan tgk derang pakai segala labels yg best2 tuh..LV, Prada, etc...huhuhu...balik je aku ke dapur..lapar..
masa duk kopek udang nak wat tempura ni pun aku terbayang2..beg LV, Prada..
and kesimpulan yg aku dpt dari perbualan dgn kawan2 aku ialah...sesetengah org mmg go for this kind of labels for prestij...some of them nak tunjuk2.....some of them just cant help their self, mesti nak pakai, utk kepuasan sendiri ..siap sanggup sewa tu (hahhaahaa..)


utk melupakan kisah bag LV tu kejap.., aku pun makan le udang ni...sambil tgk TV

Dlm citer SATC nih, ada babak dimana Carrie hadiahkan PA dia beg LV..so sweet ( terlompat2 lah PA dia kan...) so..kawan-kawan aku pun verangan jugak..bila bos derang nak bagi beg LV..
haaahahhaa...mcm impossible je kan... ada ke???? ada ke bos nak bagi beg LV?? adaa???

(hehhe..kot2lah ada boss baca blog aku ni..dgrlah rintihan pekerja2 mu ituu..hahhaahaa)

8 comments:

NORA SAKURA said...

hah?..LV..

huh,kalao aku bawak LV kan..silap silap orang ingat aku beli dari Butik PS.Cheh!..

lain ler dressing pon macam lady of leisure or mak datins vogue kan.cheh.

semalam aku hampir sgt tersambar satu coach ni ,rega 1000 dollar to which Fahrul said,"pompuan nih kalo bershopping tak pakai akal fikiran ek,bag 1000 dollar pon nak beli.huh!..byk lagik paedah beli benda lain.hilang akal jer..".. teruss mak letakk balik oke wlwpon dah parade depan cermin lapanploh kali depan SA tuh.hiks...so..aku pon jadik cam termuhasabah diri..wakakaka.kalo nak beli pon,takleh depan orang lelaki.melainkan laki aku tuh jutawan ker..hartawan kerrr..hiks.

Catz said...

ye ke nyahhh??
suh tompok tu pi jauh2 masa ko nak beli tuh...
tuhlah..mak duk pikir..mak ni dahlah selebet..nak pakai LV mcm tak seswaiii...

NORA SAKURA said...

takk sesswaiiii..

natik org kata ko beli kat butik PS...ko kena make over diri ko duluk.hikss.

Beruang Madu said...

Kesian ko Catz, kalau ko bos ko takleh belikan, ko sewa jer macam PA dia tu... lepas tu baru bos ko pandang

Catz said...

tu lah noreh..
mak nak make over diri mak nih dulu..
kalau dah cun..pakai apa pun cun...

Catz said...

hi bear..
mak nih nak menyewa beg LV..hahahhaha..koserrrr..lagipun kat Malaysia ni ada ke khidmat sewa menyewa beg mahal2 nih..?..kat mana ada?..information plis..

syukur said...

LV begs.. memang poise dan elegant kalau kaum hawa yang pakai beg tu.... looks good on them

Catz said...

hi doc syuk..
memang le elegant..kalau org yg memakainya elegent..kalau aku yg pakai, hikhik.macam makcik2 jerk..rugi beli mahal2...hhehehe..
err..kalu ko pompuan sure ko pakai sema brand memahal nih yerk doc??..vouge gituh eh..